Polis kurşunuyla öldürülen Dilek'e veda... Acılı anne: Ben boyun eğmem

Armutlu’daki evinde polis tarafından vurulan Dilek Doğan yaşamını yitirdi. Dilek bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Dilek için ilk tören Armutlu'da düzenlendi. Genç kızın cenazesi daha sonra memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.

Yayınlanma: 26.10.2015 - 12:25
Abone Ol google-news

<video:395233>

İstanbul’da Küçükarmutlu mahallesine “terör operasyonu” adı altında geçen pazar günü sabaha karşı düzenlenen baskında polis tarafından vurulan ve 8 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Dilek Doğan dün hayatını kaybetti.

Dilek Doğan'dan geriye bu kareler kaldı

Dilek bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Genç kız için ilk tören Armutlu Cemevi'nde düzenlendi. Dilek, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verilecek.



Dilek'in acılı annesi, cenaze töreninde yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey yokken kızımı vurdu. O polisin yüzünü tanıyorum. Getirsinler kızımın katliini. Ben boyun eğmem, katili bulurum" diye konuştu.

Dilek Doğan’ın annesi: Kızımı vuran polisin yüzünü tanıyorum

Dilek Doğan'ı vuran işkenceci

DİLEK'İN AĞABEYİ: YILMAYACAĞIZ, BİZ KANACAĞIZ

Dilek'in ağabeyi Emrah Doğan, "Savaşın bile bir ahlakı vardır. Elinde silah olmayana güçsüze karışılmaz. Biz iyi biliyoruz. Bunlar alçaklar. İktidarlarını korumak için bunu yapıyorlar. Yoksul halk çocuklarını öldürüyorlar. Ama yılmayacağız biz kazanacağız" şeklinde konuştu. Ağabey Doğan, cenazeye bile saygı gösterilmediğini belirterek, Dilek'in nereye defnedileceği konusunda kendilerine karışıldığını söyledi.

CHP'den Dilek Doğan açıklaması: 'Ak Toros'la gelip katlettiler'

Dilek Doğan soruşturmasında kısıtlılık kararı

DİLEK'İN AVUKATI: İKTİDAR VE SAVCILARI KATİLİ KORUYOR

Armutlu'da düzenlenen törende konulan Dilek Doğan'ın avukatı Oya Aslan, "Dilek’in dosyasını bizden gizlediler. Katilleri tanıyoruz ama iktidar ve savcıları katili koruyor. Dilek vurulduktan sonra hastaneye götürülmesine izin vermediler" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ'A UĞURLANDI

Yapılan basın açıklamalarının ardından Dilek Doğan’ın cenazesi kortej eşliğinde sloganlar atılarak helallik alınması evinin önüne getirildi.

Burada Dilek Doğan’ın aile fertleri, yakınları  tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Doğan’ın ağabeyi Mazlum Doğan tabut başında, “Ben yaşadığım sürece hesap sorulacak. Bilsinler benim adım Mazlum Doğan” diye bağırdı.

Dilek Doğan’ın cenazesi daha sonra cenaze nakil aracına konularak toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Dilek Doğan'ın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmayla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Devam etmekte olan bir tahkikat. Yine bir operasyon sırasında ev sahipleriyle polis arasındaki kargaşada hayatını yiitiren genç bir kızımız. Allah rahmet eylesin. Ailesine arkadaşlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Şundan emin olsun miletimiz: Şırnak'ta terörist cenazesinin polis aracına bağlanarak çekilmesi sırasında da ilk gün söyledik; herkes rahat olsun. Arkasında kimler varsa ortaya çıkar. Bu bütün operasyonlar çok zor. Nereden kurşun geleceği belli değil.



Çok titiz olmak zorundayız. Ama aynı zamanda vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak mecburiyetindeyiz. 3 emniyet görevlisi açığa alındıysa bu soruşturma da devam ediyor. Eğer bir hata varsa kusur varsa hele hele kasıt varsa ortaya çıkarılır ve gerekli cezalar verilir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler