Ankara'da YPG sessizliği

Ankara’dan sadece ‘İddiaları araştırıyoruz’ yanıtı geldi. YPG’ye dün de operasyonlar devam etti.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 06:59
Abone Ol google-news

Tel Abyad’ın YPG’nin eline geçmesinden duyduğu rahatsızlığı her fırsatta dile getiren Türkiye, YPG’ye yönelik operasyon iddialarını sessiz sürdürüyor. YPG, TSK’niwn 3 gündür kendilerine ateş açtığını söylerken, Ankara’dan çıt çıkmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kuzey Suriye’yi kurban etmeyeceğiz” diyerek YPG’ye yönelik eleştirilerini artırdığı 24 Ekim günü, YPG’ye göre TSK operasyon yaptı. YPG açıklamasında, 24 Ekim günü TSK’nin 19:00-21:00 arasında A4 silahları ile, 25 Ekim’de de 02.00-04.00 saatleri arasında MG3 silahları ile mevzilerine saldırdığı iddia edildi. Açıklamada, olayın nerede gerçekleştiği ve neden olduğu ile ilgili bilgi yer almazken, YPG’nin açıklamasında Türkiye’ye yönelik kınama olmaması da dikkat çekti.

Türk kaynaklar ise “iddiaları araştırıyoruz” demekle yetindi. TSK de sınır ötesi operasyonla ilgili açıklama yapmadı. Akşam saatlerinde YPG’den yapılan açıklamada ise 25 Ekim’de, Batı Kobani’de Babun’da açılan ateş sonucu 2 sivilin yaralandığı belirtilirken dün gündüz saatlerinde de operasyonun devam ettiği açıklandı. YPG, TSK’nin dün saat 14.00’te de Zormaghar’da kesme operasyonu yaptığını duyurdu. YPG, Türkiye ile eşzamanlı olarak, IŞİD’in Batı ve Güney Kobani’de ateş açtığını açıkladı.

Bu iddialara, Ankara sessiz kaldı. TSK, 24 Ekim’deki faaliyetlerine ilişkin sadece 2 adet F-16’nın Türkiye- Suriye sınır hattında devriye uçuşu yaptığını duyurdu. Ancak TSK’nın sınır ötesi olayları gösteren sayfasında hiçbir bilgi yer almaması dikkat çekti.

‘Oturup konuşun’

Kobane Kantonu Dışişleri Bakan Yardımcısı İdris Nassan da, sınırda ateş açıldığı haberlerini doğrulayarak “Biz Türkiye için bir tehdit yaratmıyoruz. Ama Türkiye sınırından bize kurşun gelmesi kabul edilemez. IŞİD karşıtı koalisyona katılırken de belirttiğimiz gibi, Türkiye’nin bu tehdide odaklanmasını bekliyoruz. Kürt sorununun çözümü için en iyi yol, diplomatik ve siyasi çözümdür. Silahlar susmalı ve taraflar konuşmalı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler