Elif Çakır, Cem Küçük'ü Saray'a şikayet etti

'Kabataş Yalanı' yandaş isimlerin birbirine girmesine yol açtı. Polis tutanakları, kamera görüntüleri ve tanıklar tarafından asılsız olduğu ortaya çıkan Kabataş olayı yandaş kalemlerin arasını açtı. Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi ve Elif Çakır, Kabataş’ın kurgu olduğunu söyleyen Star yazarı Cem Küçük'le adeta ayrıştı.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 20:04
Abone Ol google-news

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Kabataş’ın kurgu olduğunu söyleyen Star yazarı Cem Küçük’e, “Erdoğan’ı da kurgu yapmakla suçladığının farkında mısın? Vicdansız adam. Geziciler bundan rahatsız olabilir. Peki sana ne oluyor?” diye sordu.

Kabataş sözcüsü Elif Çakır, MOBESE görüntüleri, ‘içeriden’ anlatımlar ve son olarak polis raporuyla çürütülen ‘Kabataş yalanı’nın yayılmasını sağlayan ‘mağdur’ Zehra Develioğlu’yla yaptığı söyleşinin kurgu olduğuna dair iddiayı yalanladı.

“Zehra Develioğlu yaşadığı olayın travması içerisinde olayı abartmış olabilir. Onu ben bilemem” diyen Çakır, bu iddiayı dillendiren isimlerden Star yazarı Cem Küçük’ü ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a şikayet etti.

İDDİANIN İLK SAHİBİ AİLE, İKİNCİSİ ERDOĞAN

Gezi döneminde Star’da editör olan Murat Seçkin, Taraf gazetesindeki yazısında Çakır’ın Develioğlu’yla yaptığı söyleşinin kurgu olduğunu öne sürmüştü. Seçkin yazısında, Çakır’ın kendisine “Bunları bu kadın mı anlattı?” diye soran editörüne, “Konuşacak hali yoktu. Ne anlatabilirdi ki? Ama ne demek istediğini ben anladım” diye karşılık verdiğini anlatmıştı.

Seçkin’in iddialarına karar.com’daki köşesinden yanıt veren Çakır, şunları yazdı: “Ben Kabataş olayını soruşturan polis değilim… Benim işim sadece ‘mağdurun’ ifadelerini aktarmaktan ibaret bir gazeteciliktir. ‘Kabataş’ iddiasının ilk sahibi Develioğlu ailesidir. İkinci sahibi, Başbakanlığı döneminde AK Parti grup toplantısında tüm Türkiye’ye duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. Dahası ben hiçbir zaman “Kabataş olayının videolarını gördüm, çok vahimdi” demedim.”

OLAYI ABARTMIŞ OLABİLİR

Develioğlu’nun yaşadığı tramvayla olayı abartmış olabileceğini dile getiren Çakır, şöyle devam etti: “Ben bugün de aynı yerdeyim. Ben gencecik bir anneyi dinledim. Bebeğiyle yaşadıklarını anlattı, ben de onun anlattıklarının tamamına sadık kalarak yazdım. Zehra Develioğlu’nun anlattıklarının tamamını, o ne dediyse cümlesi cümlesine aktarmak suç mu? Evet, ben bu suçu işledim.”

'TAMAMI YALAN VE İFTİRA'

Çakır, “Biri çıktı, Zehra Develioğlu röportajını benim uydurduğumu iddia etti. İddia ettiği gibi bir toplantı ve diyalog asla gerçekleşmemiştir. Tamamı yalan ve iftiradır” ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN, ‘KABATAŞ KURGUYDU’ DİYEN ŞUURSUZLARI ÇAĞIRIP SORSUN'

‘Kabataş’ iddiasının kurgu olduğunu savunan isimlerden Star’ın şahin yazarı Cem Küçük’ü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet eden Çakır,“Umarım onların bu yazdıklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan da okuyordur. Eğer okumadıysa ve dikkatinden kaçtıysa “Kabataş kurguydu” diyen şuursuzları çağırsın ve sorsun” diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler