18 işçi öldü kimse hesap vermedi

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciasının üzerinden bir yıl geçti.

Yayınlanma: 28.10.2015 - 12:25
Abone Ol google-news

<video:135981>



"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" sözleriyle akıllara kazınan Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili sorumlular 1 yıldır yargı önüne çıkarılmadı. 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 1 Ekim'de görülen davanın dördüncü duruşmasında;

İlk duruşmada hakkında tutuklama kararı çıkan Has Şekerler Madencilik Şirketi’nin daimi nezaretçisi maden mühendisi Yavuz Özsoy’un hâlâ tutuklanmadığı ortaya çıktı.

Mahkeme heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bakanlığa bağlı müfettişlerin soruşturulması için izin vermediğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da bakanlığı bağlı müfettişler için soruşturmaya izin vermemişti.

Mahkeme heyeti, dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilerek, bilirkişi heyetinde görüşülmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip, duruşmayı 25 Kasım tarihine erteledi.


"Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?"

Karaman'ın Ermenek ilçesindeki kömür ocağında hayatını kaybeden 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin anne ve babasının feryadı maden faciasınının acısını akıllara kazımıştı.

Anne Gökçe, "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı? Geceleri uyuyamıyorum. 'Ocağa gitme artık' diye kaç defa söylememe rağmen beni dinlemedi" diye feryat etmişti.

Madenci çocuğu mezar başında doğum günü kutladı  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler