Demirtaş: Faşizme karşı dik durmayı başardık

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş seçimle ilgili konuştu.

Yayınlanma: 01.11.2015 - 21:54
Abone Ol google-news

<video:402207>

Figen Yüksekdağ'ın açıklamaları şöyle:

Sayısız kuşatmanın içerisinde rüzgara karşı yürüyerek bir seçim çalışması yürütmek zorunda kaldık. Geride bıraktığımız 5 ay süresince, 258 sivil yurttaşımız yaşamını yitirdi. Bunların 33'ü çocuktu. Önemli bir bölümü çatışmaların yaşandığı Kürt illerinde idi... Yine bu süreç içerisinde Suruç ve Ankara'da 100'ün üzerinde yurttaşımız yaşamını yitirdi.

İşte il il, ilçe ilçe seçim sonuçları

7 Haziran'dan bir gerileme olduğu açık. Bunu kapsamlı olarak ele alacağız. Bize düşen değerlendirmeyi yine hassasiyetle yapacağız. Şunu ifade etmeliyim; bu kadar zorlu bir yürüyüş içerisinde bu halklarımızın inadına elde ettiği bir başarıdır.

Bizlere inananlara teşekkür ediyoruz. Bütün yurttaşlarımıza buradan selamlarımızı iletiyoruz. Bu süre içerisinde yitirdiğimiz tüm canlarımızı bir kere daha saygıyla anıyoruz. Ankara katliamında kaybettiğimiz 102 barış gönüllüsünü bu vesileyle bir kez daha anıyoruz. Onların barış isteğini, başarıya ulaştıracağımıza dair söz veriyoruz.

Bütün ittifak güçlerimize, çalışmamızın en önünde yer alan kadınlar ve gençlere yürekten teşekkür ediyoruz. Partimiz umudun, yeni yaşama inancın; 1 Kasım'dan sonra en kararlı muhalefetin merkezi olmaya devam edecek. Bir yine 1 Kasım öncesi dediğimiz gibi; inadına barış, inadına eşitlik, inadına adalet, inadına HDP diyoruz.

Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

Bizler seçmenin ortaya koyduğu iradeye saygılı olduk, herkesten de bunu bekledik. Her oy ayrı ayrı kıymetlidir. Figen hanımın da ifade ettiği gibi adil bir seçim yoktur. Kimse kusura bakmasın; biz hiç kampanya yürütmeden bu oyu aldık. Sadece katliamlara karşı halkımızı, gençleri korumaya çalıştık.

Faşizme ve katliama karşı dik durmayı başardık.

Yeni dönemde Parlamento'nun, önünde büyük bir sorun ve devasa problemlerle göreve başlayacağını belirten Demirtaş şunları söyledi: “Parlamento'da olduğumuz her dönem, her doğrunun yanında, her yanlışın karşısında olduk. Hükümetin yapacağı her doğrunun yanında, halklarımıza karşı her baskının ve zulmün karşılığında olacağız. Türkiye bugün yüzde 50’ye yakın oy alan bir parti olmasına rağmen bayram havası yaşamıyor. Neden, çünkü Türkiye’nin yarısı çok büyük bir kaygı içinde. Bu iktidarın ne kadar çılgınlaşabileceğinin kaygısı içindedir. Hiç kimse endişelenmesin. Biz varız. Dik durmaya, direnmeye devam edeceğiz. Seçim sonuçları azalabilir, artabilir ama biz durduğumuz noktanın meşruluğundan geri adım atmadan mücadelemizi sürdüreceğiz. Herkes emin olmalıdır. Bizler, Parlamento'da önümüzdeki dönemde yeni anayasa, özgürlükçü, sivil bir demokratik reform ve barış çözüm konusunda ilkeli duruşumuzu sürdüreceğiz. Ülkemizin her sorunu HDP’nin de sorunudur. Bize oy veren her vatandaşımız, özgür hayat beklentisini ortaya koymuştur. Vekillerin emanetine asiller sahip çıkacak. Bugün çok şükür 3. büyük grup olarak görevimizi sürdüreceğiz. Yeni yaşamdaki ısrarımız hiç yara almadan devam edecektir. Partimizin bütün yetkili kurumlarını toplayacağız. Türkiye’nin üstüne olağanüstü bir durum gelmezse, 2019’a HDP’yi çok daha güçlü bir parti olarak taşıyacağız. Bugün 60 milletvekilimizle bütün görevlerimizi yerine getireceğiz, aynı zamanda işçilerin, çiftçilerin, köylülerin, kadınların, gençlerin her sorununu çözmek için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz. Türkiye en nihayetinde seçimden geçmiştir. Barış politikamızda ısrarla devam edeceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyorum’’

Demirtaş: Devasa bir ahtapota karşı barajın üstünde kalmayı başardık - VİDEO

"DOĞRUDAN HALKIN GÜCÜNÜN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİK"

Doğrudan halkın gücünün neler yapabileceğini gösterdiklerini kaydeden Demirtaş, şöyle devam etti: “Devasa bir güce karşı, bir ahtapota karşı, sınırsız zorbalık, maddi imkan ve devlet gücünü kullanana, zorba bir anlayışa karşı barajın üstünde kalmayı başardık. Bu sizlerin ve direnenlerin başarısı ve eseridir. Temel amaçları hile ile de olsa bizi barajın altında bırakmaktı. Sandığa sahip çıkan müşahit sandık görevlisi olarak bütün çalışmaları yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Son dönemde yitirdiğimiz canlarımızın tek biri yaşamını yitirmeseydi ve bugün biz baraj altında kalmış olsaydık. Bu bizim için daha evlaydı, tercih ederdik. Onların bir tek canı bizim bütün partimizin tüm oylarından daha azizidir. Onları minnetle anıyoruz. Onlara verdiğimiz söz neyse geri adım atmadan, onların mezarlarında rahat uyuyacağı, özgürlük ve demokrasi mücadelesini kaldığımız yerden yükselterek devam ettireceğiz. Bütün ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Kapsamlı değerlendirmelerimizi birkaç gün içerisinde parti yetkili kurumlarımız toplantılarını bitirdiğinde sizlerle paylaşacağız’’

Ardından Demirtaş, gazetecilerin sorularını almadan parti genel merkez binasından ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler