Çipras Türkiye'ye geliyor

Ethnos gazetesinin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere Ankara’yı ziyaret edecek.

Yayınlanma: 02.11.2015 - 19:22
Abone Ol google-news

Ethnos gazetesinin haberine göre Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ankara’yı ziyaret ederek Türkiye Cumhurbaşkanı  Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşecek.

Aleksis Çipras’ın Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret ile Yunanistan’ın jeostratejik rolünü yükseltmeyi ve mülteci akını konusunda Yunanistan’ın desteklenmesi gerekliliğine dair Avrupalı ortaklarına mesaj göndermeyi hedeflediği belirtiliyor.

Çipras Cuma günü kendisine hitaben yöneltilen soru önergesine Yunan Parlamentosu’nda verdiği cevapta da mülteci krizine değinmiş, Avrupa ülkelerinin bu konuda dayanışma içerisinde olması gerektiğini ve sorumluluk paylaşımına gitmeleri gerektiğini ifade etmişti. Çipras, bu ortamda“Yunanistan’ın AB ile Türkiye arasında birleştirici halka rolünü oynaması ve yapılan görüşmelere sadece seyirci kalmaması gerektiğini” ifade etmişti.

Ethnos gazetesinin haberine göre Yunanistan gerek kara gerekse de deniz sınırlarından kontrolsüz mülteci akınının devamını engellemek için Çipras, mültecilerin Türkiye’den diğer AB ülkelerine yerleştirilmesine yönelik üzerinde anlaşmaya varılacak bir süreci destekliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler