Yüksekova'da barikat çatışması, Silvan'da sokağa çıkma yasağı: 3 ölü

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlçede yaşanan çatışmalarda 22 yaşındaki Müslüm Tayyar hayatını kaybetti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de barikat çatışması yaşandı, iki kişinin hayatını kaybetti. Bu arada TSK, PKK kamplarını bombaladığını açıkladı.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 08:16
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "PKK'lilerin kazdığı hendekleri kapatmak" amacıyla Tekel, Mescit ile Konak Mahallesi'nde saat 05.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, ilçe merkezinden silah sesleri duyulmaya başlandı.

Havada helikopterler uçarken, çıkan çatışmalar sırasında, Diyarbakır Caddesi'nde vurulan 22 yaşındaki Müslüm Tayyar yaşımını yitirdi.

Tekel, Mescit ve Konak Mahalleleri'nde sabahın erken saatlerinden itibaren güvenlik güçleri ile PKK'liler arasında yer yer çatışmalar devam ediyor. 3 mahalleden de silah ve patlama sesleri duyulurken, dumanların yükseldiği de görüldü.

Silvan İlçesi'nin etrafındaki yüksek tepelere jandarma ekiplerinin konuşlandırıldı. Sokağa çıkma yasağının 3 mahallede uygulanmasına rağmen ilçede bir çok esnaf kepenk açmadı, halk evlerine çekildi.

YÜKSEKOVA'DA İKİ ÖLÜ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi'nde bugün PKK yandaşlarının kazdığı hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için polis operasyon yaptı. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, öğle saatlerinde ara sokaklarda bulunan göstericiler, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Ardından güvenlik güçleriyle PKK'nin gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları arasında çatışma çıktı.

Çatışmada silahla yaralanan Çetin Dara ve Doğan Doğma kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Keneklerin kısmen kapandığı ilçede operasyonlar sürüyor.

TSK'DEN BOMBARDIMAN

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkâri ile Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, Gara ve Kandil bölgelerinde PKK'lilerce kullanıldığı tespit edilen barınak, toprak altı sığınak ve silah mevziilerinin düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini bildirdi.

TSK’nin internet sitesinden dünkü (02 Kasım) önemli yurt içi olaylara ilişkin yapılan duyuruya göre, Şırnak’ta yapılan arazi araması esnasında, tespit edilen bir sığınak içerisinde 300 adet Doçka mermisi ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Şanlıurfa Suruç’da bir araçta yapılan aramada, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, iki şarjör ile bir tabanca ele geçirilmiş, 2 işbirlikçi gözaltına alındı.  Kilis’de yasa dışı yollarla Suriye’den Türkiye’ye geçmeye çalışan, IŞİD terör örgütü mensubu 1 şahıs gözaltına alındı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler