Caroline Koç'u bile dinlemişler

Yeni bir yasadışı “telekulak skandalı” patladı. “Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği” gibi suçlamalar ve uydurma isimlerle dinlenen ünlüler arasında Caroline Koç ve Vuslat Doğan Sabancı da var.

Yayınlanma: 06.11.2015 - 06:54
Abone Ol google-news

Yeni bir yasadışı “telekulak skandalı” patladı. İş dünyası, gazeteciler ve siyasilerin de olduğu bazı ünlü isimlerin sadece telefon hatlarının dinlenilmesiyle yetinilmeyip IMEI numarası üzerinden telefon cihazının da takip edildiği ortaya çıktı. IMEI numarası üzerinden yapılan dinleme sayesinde, telefon numarası değiştirilse bile dinlemeye alınan telefon cihazına takılan tüm telefon hatları da dinlemeye takılmış oldu.

Telefon cihazı dinlenen ünlüler arasında Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Nicole Koç, Mehmet Emin Karamehmet, Mustafa Süzer, Altaca Dershaneleri’nin sahibi Erol Altaca, Hüsamettin Kavi, Mehmet Yörük, Ali İhsan Karacan, Süleyman Kocakaya, TÜSİAD Başkan Danışmanı Memduh Karakullukçu gibi isimler yer aldı.

“Terör örgütü üyeliği, organize suç örgütü üyeliği” gibi suçlamalarla ünlü gazeteciler ve bürokratların da defalarca mahkeme kararı aldırılarak dinlendiği tespit edildi. Yasadışı “telekulak skandalı”, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa tarafından yürütülen soruşturma sırasında ortaya çıktı. Üçer aylık kararlarla yapılan ve 2 yıl süren dinlemelerin, dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in talebi üzerine gerçekleştiği belirlendi.

Dinlendiğini öğrenen iş dünyasının ünlü isimleri ve gazeteciler, sorumlular hakkında şikâyetçi oldu.

İşadamları

Hüsamettin Kavi, Mustafa Süzer, Mehmet Emin Karamehmet, Erol Altaca, eski Doğuş Grubu Genel Müdürü Cem Aydın, Aydın Doğan Vakfı Eski Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar.

Doğan Holding yöneticileri

Mehmet Yörük, İhsan Karacan, Yener Şenok, Hakan Genç, Süleyman Kocakaya.

Bürokratlar da var

Siyasetçiler ve bürokratların da yer aldığı listede eski bakanlardan İlter Türkmen, CHP milletvekilleri Fatma Nur Serter ve Muharrem İnce, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve bazı rektörlerin yanı sıra eski Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu, eski İçişleri Bakanı Selahattin Çetiner, eski Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın telefonlarının da örgüt üyesi oldukları iddiasıyla dinlemeye alındığı tespit edildi. Dinlenenler arasında yazarımız ve ressam Bedri Baykam da var.

Gazeteciler telekulakta

Mehmet Yakup Yılmaz, Yılmaz Özdil, Uğur Dündar, Zafer Mutlu, Ruhat Mengi, Aslı Aydıntaşbaş, Tufan Türenç, İsmail Küçükkaya, Ruşen Çakır, Mehmet Murat Yetkin, Selahattin Sadıkoğlu, Mehmet Faraç, Abbas Güçlü, Şirin Payzın Acet, Faruk Bildirici, Mirgün Cabas, Engin Ardıç, İbrahim Yıldız, Özdemir İnce, Nuri Çolakoğlu, Gülden Aydın, Nihat Genç, Fevzi Mete Çubukçu, Oylum Talu, Amberin Zaman.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler