Berkin Elvan'a hakaret davasında karar

Gezi Direnişi sırasında başından gaz fişeği kapsülüyle vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan ile babası Sami Elvan'a Twitter üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle Mustafa A., hakkında "Tehdit", "Kişinin hatırasına hakaret" ve "Hakaret" suçlarından açılan dava karara bağlandı.

Yayınlanma: 10.11.2015 - 13:19
Abone Ol google-news

'Hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından, beraat kararı veren mahkeme, Mustafa A.'nın 'ölenin hatırasına hakaret' suçundan 4 bin 200 TL adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

AVUKATLARI CEZANIN ERTELENMEMESİNİ TALEP ETTİ

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada Elvan ailesinin avukatları hazır bulunurken, sanık Mustafa A., ve avukatı duruşmaya katılmadı. Elvan ailesi avukatları söz alarak, sanığın suç tarihinden sonra eylemlerini aynı şekilde devam ettirmesi, pişmanlık göstermemesi, verilecek cezanın caydırıcılığı nazara alınarak sanık lehine erteleme maddelerinin uygulanmamasını, talep ettiklerini dile getirdiler.

PARA CEZASI VERİLDİ... CEZA ERTELENDİ

Duruşmayı karar bağlayan hakim, sanığa 'Hakaret' ve 'Tehdit' suçlarından, 'suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Mahkeme, Mustafa A.'nın 'ölenin hatırasına hakaret' suçundan ise 'suç konusunun önem ve değeri, sanığın kastının yoğunluğu, meydana gelen zararın ağırlığını' göz önüne alarak, 140 gün karşılığı 4 bin 200 TL adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

İDDİANAME

Cumhuriyet Savcısı Turgay Özcan tarafından hazırlanan iddianamede, Şüphelinin kendi Twitter hesabından, 11 Mart 2014 tarihinde yaşama veda eden Berkin Elvan'ı kastederek, 'Bir teröristi sokağa göndermeyi, yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı...' yazdığını ve Berkin Elvan'ın babası olan Sami Elvan'ı hedef alarak, 'Hemen iftira çamur hazır sizde. Terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun... Biz de sizi vurmaya devam edeceğiz, sokaklar teröristlere mezar olacak' şeklinde tehdit içeren yazılar yazdığı, şüphelinin alınan savunmasında bu yazıları kendisinin yazdığını ikrar ettiği belirtildi. İddianamede, Şüpheli Mustafa A., hakkında "Tehdit, "Kişinin hatırasına hakaret" ve "Hakaret" suçlarından 1 yıldan 6 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler