‘Terörist değil mülteci’

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan terör saldırılarının ardından mültecilere kapılarını kapatmaya hazırlanan Avrupa ülkelerinin tutumu, insan hakları savunucuları tarafından sert dille eleştiriliyor.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 09:57
Abone Ol google-news

Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan terör saldırılarının ardından mültecilere kapılarını kapatmaya hazırlanan Avrupa ülkelerinin tutumu, insan hakları savunucuları tarafından sert dille eleştiriliyor. Mültecilerle Dayanışma Derneği İdari Koordinatörü Pırıl Erçoban, “Her grupta hele böyle nüfus açısından kalabalık gruplarda her türden riskli insana rastlamak mümkündür. Ancak herkesi tek tipleştirmek, herkesi tehdit ve terörist olarak görmek kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nefret söyleminin yayılmasıdır. Bu tek kelimeyle ırkçılıktır” dedi.

İnsanların daha iyi ve insancıl yaşam şartları için savaş ve terör nedeniyle ülkelerini terk ettiklerini söyleyen Erçoban, “Daha iyi şartlarda yaşamak istiyorlar. Avrupa ükelerinin bu insanlara şimdiye kadar kapılarını açmaması utanç vericidir. Bu insanlar terörist değil mültecidir” dedi.

Suriye’de bir devletin varlığından bahsedilemeyeceğini sözlerine ekleyen Erçoban, “Teröristlerin üzerinde bulunan bir pasaport nedeniyle, savaştan kaçanların tamamı terörist ilan edilemez. O pasaportların ne şekilde elde edilebileceği herkes tarafından bilinmektedir. Mültecilerin arasına karışıp Avrupa’yı kana bulayanları bulmak, istihbarat örgütlerinin, güvenlik güçlerinin işidir” diye konuştu.

Bu arada İzmir Basmane’de yaşamını sürdürmeye çalışan, adlarının açıklanmasını ve görüntülerinin yayınlanmasını istemeyen çok sayıda Suriyeli de, Paris’teki katliamın şokunu yaşıyor. Katliamı kınadıklarını söyleyen Suriyeliler, yeni süreçte Avrupa’ya geçmelerinin daha zor olacağına vurgu yapıyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler