Cumhurbaşkanı Erdoğan: DAEŞ tehdit unsurudur, her türlü adım atılır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıktığı bir televizyonun canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 20:25
Abone Ol google-news

Erdoğan'ın konuşmasında satır başları şöyle: 

7 Haziran'la 1 Kasım arasındaki farkı iyi analiz etmek lazım. 7 Haziran'da koalisyon sonucu çıkıyor ama bu koalisyon nasıl olacak. Koalisyon bir kültürdür. Batıdaki bu kültür dışarıya olumsuz yansımıyor ama yaptığımız görüşmelerde liderler "siz iyi bir ivme yakalandınız" diyorlar. Bunlarda koalisyon kültürü olsuğu halde bunu böyle ifade ediyorlar. Koalisyon dönemlerinde Türkiye hep geriye gitti. Bizimle tek partili iktidar dönemini yakaladık. 3 Kasım 2002'deki bütün parametlereleri masaya yatırın. Türkiye neredeydi, şimdi nere ye geldi? Koalisyon görüntüsü bir anda ülkemizde bir duraksama havası estirdi. Yapılan koalisyon görüşmelerinde de belli ki bazı dayatmalar çıktı ki bir neteiceye ulaşmadı. Demekki parlemento bu işi kendi içerisinde çözemedi, biz de bu işi en iyi çözecek yere gittik. Milletin tercihi yeniden güven ve istikrar oldu. Ben de partimizi bıraktığımda yüzde 49 civarındaydı, milletimiz yine böyle bir tabloyla istikrar güven ortamını seçti. Milletimiz ve ülkemiz için hayırklı olsun diyorum. Dünya ülkelerinin Türkiye'ye bakışı değişti. Bunu G20'de de gördük. 

YENİ KABİNE

Sayın Başbakan çalışmalarını yapar. Bize de çalışmalarını sunar. Burada bir Cumhurbaşkanı olarak benim de tek derdim geleceğe yönelik başarılı bir kabine oluşmasıdır. Cumhurbaşkanı başka telden çalarsa, başbakan başka telden çalarsa biz bir netice alamayız. Şuanda kendileri çalışmalarını yapacaklar, kendileri de ifade ettiler. Kısa zamanda kabine oluşacaktır. Pazartesi Meclis Başkanlığı seçimi de yapıldıktan sonra yürütmenin çalışmaları hızlanacaktır. 

YENİ ANAYASA VE BAŞKANLIK SİSTEMİ

Ben şuna inanıyorum, eğer Meclis'ten geçerse milletimiz referandumda bunu onaylayacaktır. Sadece ana muhalefet partisinin vereceği destekle bile milli iradenin temsilcileriyle bu iş parlementoda çözülür. Giderse bile ben milletime güveniyorum, onaylayacaktır. Bizim ortak paydamız nedir? 'Darbe anayasası ile gitmeyiz.' Bir Cumhurbaşkanı olarak diyorum ki, mademki darbe anayasası ile gitmeyiz, öyleyse milletin adeta bir hakkı durumuna gelen anayasa konusunda parlamentodaki siyasi partiler, kaldıkları yerden devam etsinler, önce paraf ettikleri 60 madde üzerinde bir adım atsınlar ve süreç devam etsin.

Ben Başkanlık Sistemi olayını gündeme getirdim, getiriyorum, yine getireceğim.
Bunu bırakalım milletimiz tartışsın, akademisyenler tartışsın. Bundan çekinmeye gerek yok. Sorunların altında aslında bir sistem problemi var. Sanki bu "Erdoğan'ın şahsi meselesi" diye görüyorlar. Bu benim şahsi meselem değil, bu milletimin meselesidir. Milletimin önüne götürelim, ne derse millet "baş göz üstüne" diyelim. Dünya istikrara giden yol nerededen geçiyorsa, bunlara bakıyor. Yeni anayasayı millete sunma zamanı gelmiştir. 

VİYANA ZİRVESİ 

Viyana Zirveleri süresi içerisinde buraya doğru yönlendirildi. Suriyelilerin önüne sandık getirilmesi konusunda mutabakata varıldı. Seçimlerde de Esed'in katılmaması konusunda mutabakata varıldı. Suriye halkı "ben sandığa gidiyorum, kendi irademle oyumu kullanıyorum" diyecek. Temennimiz odur ki içeride ve dışarıda bütün Suriye'lilerin oyunu kullanması, bunlar da Türkiye, Lübnan, Ürdün'de ağırlıklı olarak var. 

ORTAK IŞİD OPERASYONU

DAEŞ şuanda ülkemiz için bir tehdit unsurudur, her adım atılır. Buna karşı bizim de koalisyon güçleriyle bir operasyon yapmamız söz konusu. Ne zaman yapılır o ayrı konu. "Uçuşa yasak bölge", "güvenli bölge", "eğit-donat" bunların temelinin atılması lazım. Terörden arındırılmış güvenli bölgede, onların mimarisine uygun, binalar yapmak. Onrala çadır hayatı sunacaksak, bırakın burada kalsınlar.Uçuşa yasak bölge olduğu için güvenli olacaklar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler