Vicdansızlık... Ölümden döndü

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde çöp konteynerına atılan kediye hayvan severler sahip çıktı. Dişleri kırılan ve açlıktan bitap düşen kedi, Ereğli'de veteriner hekime getirilerek tedavi altına alındı.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 14:30
Abone Ol google-news

<video:427069>



Alaplı'da çöp konteynerına atılan ve acı içinde bağıran kediye hayvan sever vatandaşlar sahip çıktı. Kedinin sesini duyarak konteynerden alan hayvan sever bir öğrenci, arkadaşından kediyi veterinere götürmesini rica etti. Kutuya konan kedi, Alaplı'dan Ereğli'ye veteriner hekime getirildi. Veteriner hekimler Kaan Sarı ve İsmail Demircan tarafından ilk tedavisinde, dişlerinin kırıldığı görülen kedinin vücut ısısının çok düşük olduğu belirlendi. Serum bağlanan kedinin yaşaması için veteriner hekimler tarafından vücut ısısının normale getirilmesi için tedaviye başlandı.

Kediyi veteriner hekime getiren Emrah Yazgan, kediyi bir öğrencinin bulduğunu ve kendisinden, veteriner hekime getirmesini istediğini söylediği konuşmasında, "Alaplı'da Öykü ismindeki bayan öğrencimiz kediyi sabahtan bulmuş. Beni aradılar, ben de kendilerine müsait olduğumu ve aracımla götürebileceğimi söyledim. Kediyi, büyük bir ihtimalle çöp kovasına atmışlar. İlk gördüğümde arka ayağı felçli. Dişlerinde büyük bir sıkıntı var. Dişleri yok. Çevredeki komşuların verdiği kutu ile alarak Ereğli'de veteriner hekime getirdim." dedi.

Kediye ilk müdahaleyi yapan veteriner hekimlerden Kaan Sarı ise "İlk muayenesinde genel durumu çok kötü. Vücut ısısı çok düşük. İlk olarak vücut ısısını normal seviyeye getirmeye çalışacağız. Röntgen çekeceğiz. Vücudunda ve arka tarafında bacaklarında herhangi bir kırık olup olmadığına bakacağız. Bel tarafına bakacağız. Ona göre tedavisine başlayacağız. Vücut ısısını normal seviyeye getirebilirsek yaşama olasılığı yüksek." dedi.

Kedinin yapılan tedavisinde, vücut ısısının normale döndürüldüğü, şu an itibari ile yaşama tutunduğu ve çekilecek röntgen sonrasında tedavi programına devam edileceği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler