Açlık grevi yapan vekillerin karşısında baklava yediler

Nusaybin girişinde HDP'li vekillerin açlık grevi sürüyor. Vekiller dört günün sonunda sadece sıvı gıdalar alıyor. Vekillerin açlık grevi yaptığı noktaya gelen görevli polisler tepsilerle gelen baklavaları yedi.

Yayınlanma: 22.11.2015 - 13:40
Abone Ol google-news

Nusaybin'de 8 kişinin hayatını kaybettiği 9 gündür devam eden yasak sırasında dün, 11 mahalle için 8 saatlik ihtiyaç molası verilmişti. Dün saat 16'dan itibaren yasak yeniden yürürlüğe girdi.

AÇLIK GREVİNE KARŞI BAKLAVA

Bölgeden son gelişmeleri muhabirimiz Mahmut Oral bildirdi;

Gece boyunca Nusaybin'in Abdulkadirpaşa ve Fırat mahallelerinden çok yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu. Şu saatlerde Nusaybirn girişinde polisin hareketlendiği görülüyor. Çevik Kuvvet polisi kalkanlarla yola dizildi. Bölgede dört de TOMA motoru çalışır halde bekliyor.

Bugün DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, bir grup partili ile Nusaybin'e gelecekti. Ancak ayna ve beraberindekilerin yolu Mardin Çıkışı'nda İpek yolu üçyol bağlantı noktasında kesildi ve Nusaybin'e bu yolla gelmeleri engellendi. Bunun üzerine Ayna köy yollarından Nusaybin'e uluşmaya çalışıyor. HDP milletvekilleri ve 300 kadar partili de Nusaybin girişinde bekliyor.

Bu arada Nusaybin girişinde olağan dışı bir durum yaşandı. Nöbet bekleyen polisler açlık grevi yapan vekillerin karşısında tepsilerle tatlı yedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler