Erdoğan: Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İSEDAK toplantısının açılışında konuştu.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 10:27
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi toplantısının açılışında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Dün sabah hava sahamızı ihlal eden milliyeti belirsiz iki uçak sınır ihlali yapmamaları konusunda 5 dakika içinde 10 kez uyarıldı. Bu uçaklardan biri Suriye'ye dönerken biri ihlali sürdürmeye devam etmiştir. F16'larımız ihlal yapan uçağa ateş açmışlardır. Daha sonradan Rus yapımı uçağın Rusya Federasyona'a it olduğu yapılan açıklamalarla anlaşılmıştır.

Olayın hemen arkasından BM ve NATO bünyesinde gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Orda DAİŞ'e karşı bulundukları ifade ediliyor. Bu bölgede DAİŞ terör örgütü yok. Kimse kimseyi aldatmasın. Çok uzun süredir böyle bir hadisenen yaşanmaması için çaba harcıyor, gerekli uyarıları yapıyoruz.

Türkiye, her zaman barışın diplomasinin yanında yer almıştır. Hiç kimse bizden sınırlarımızın sürekli ihlal edilmesine sessiz kalmamızı beklemesin. Sadece kendi güvenliğimizi ve kardeşlerimizin hukukunu savunuyoruz. Hadiseyi tırmandırmak gibi bir düşüncemiz yoktur.

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 31. Toplantısı, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Gözlemci Ülke Temsilcisi olarak, Rusya Temsilcisi Konstantin K. Shuvalov da (ortada) katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler