‘Tutuklamanın katletmekten farkı yok’

Gazetemize destek ziyaretleri sürüyor. Haber-Sen yöneticileri: Tutuklamanın katletmekten farkı yok...

Yayınlanma: 29.11.2015 - 13:52
Abone Ol google-news

Haber-Sen yönetim kurulu üyeleri ve emekçileri gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından gazetemiz Ankara temsilciliğine destek ziyaretinde bulundu.

Haber-Sen Genel Başkanı Celalettin Yüksel, “Elçi’yi katledenlerin, gazetecileri tutuklayanların kim olduğunu biliyoruz” derken, sendikanın örgütlenme Genel Sekreteri Osman Köse, “Bu saldırı halkadır. Ankara’da 100 kişinin Diyarbakır’da Tahir Elçi’nin katletmekten farkı yok” yorumu yaptı.

Yüksel, Türkiye’de iktidardan ve savaştan yana olmayanların barışı savunanların ötekileştirildiğini belirterek, tüm muhaliflerin saldırlarla karşı karşıya olduğunu kaydetti. “Haber yapmayı engelliyorlar” diyen Yüksel, bu saldırıları püskürtmenin yolunun birlikte hareket etmek olduğunu bildirdi. Yüksel, “Tahir Elçi’yi katledenlerin, gazetecileri tutuklayanların kim olduklarını biliyoruz. Yapılan haberler dahi casusluk oluyor” diye konuştu.

‘Özgürlüğü savunmayı sürdüreceğiz’

Haber-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Osman Köse ise halkın haber alma özgürlüğünün tutuklu olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Bu saldırı halkadır. Ankara’da 100 kişinin Diyarbakır’da Tahir Elçi’nin katletmekten farkı yok. İktidar ya susturmaya ya da ortadan kaldırmaya çalışıyor. Her türlü dikdatörlüğe karşı özgürlüğü savunmaya devam edecğiz.”    

Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Cumhuriyet'e destek

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına tepki göstermek ve çalışanlara destek olmak amacıyla Cumhuriyet gazetesi binasına geldi. Gazete yöneticileriyle bir araya gelerek kısa bir toplantı yapan ADD üyeleri, daha sonra bina önünde açıklamada bulundu. Dernek adına açıklama yapan İlhan Gülek, evrensel basın özgürlüğü kurallarına uymadan basına ve gazetecilere yapılan baskılara yönelik eleştirilerde bulunarak, bunun baş sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu dile getirdi. Türkiye’de bütün kesimlere yönelik bir zulmün olduğunu ifade eden Gülek, “Bu zulmü yapanlar, darbecilere, cuntacılara bile rahmet okutmaya kararlı görünmektedir. Halkımız böylesine zulme ve hukuksuzluğa isyan ettiğinde şöyle der: Zulmün artsın. Zulmün artsın Anadolu’da zalimler için kullanılan bir laftır. Bilenler bilir, zulmün artsın lafı şöyle devam eder; ‘Tez zeval bulasın’ ” şeklinde konuştu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel de yaptığı yazılı açıklama ile gazetimize, Dündar ve Gül’e desteklerini iletti.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı taarfından düzenlenen toplantıda da il başkanı Murat Karayalçın  İstanbul’da kente karşı işlenen suçlar olarak nitelendirdikleri konuları takip etmek ve dava açarak konuları yargı sürecine taşımak için kurdukları Kent Suçları İzleme Kurulu’nu tanıttı.

Toplantının sonunda Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak okunan Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin bir basın açıklamasına yer verildi. Dündar ve Gül’ün, “MİT tırları soruşturması” olarak adlandırılan soruşturma kapsamında tutuklanmasının demokrasi tarihine ve basın özgürlüğü siciline eklenen yeni bir leke olduğu belirtilerek; “Bu karar hukuki değil, kanunsuz bir alıkoymadır” açıklaması yapıldı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon