İnegöl'de üç mahalleye şap karantinası

Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde, hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 3 mahalle karantinaya alındı. Hayvan pazarı da 3 hafta süreyle kapatıldı.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 14:21
Abone Ol google-news

İnegöl'de, Alibeyköy, Hamitabat ve Konurlar Mahallelerinde görülen Şap Hastalığı nedeniyle, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mesut Karıman’dan oluşan komisyon bugün durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandı. Daha sonra açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılan aşılama çalışmalarına rağmen İnegöl’ün geçiş güzergahında bulunması nedeniyle bazı mahallelerde şap hastalığı tesbit edildiğini belirtti. Şap hastalığı nedeniyle, ilçede kurulan hayvan pazarının 24 Aralık’a kadar kapatıldığını bildiren Doğru, “Buradaki amaç genel itibariyle birkaç yerde olan salgının yayılmasını önlemek. Şu anda Alibeyköy, Hamitabat ve Konurlar Köylerinde Şap Hastalığı görüldü. Bu hastalık bir hayvanda olsa dahi mutlaka tedbir alıp kordon oluşturmak zorundayız. Herhangi bir mağduriyetin oluşması mümkün değil. Bu üreticilerimizin menfaati için alınmış bir karardır. Hastalığın görüldüğü işletmeler karantina altında. Ayrıca kordonu da genişlettik. Nokta kadar bir risk varsa önlem alıyoruz" dedi.

BURSA'DAKİ PAZAR DA KAPATILMALI

Toplantı sonrası görüşlerini açıklayan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip Üyesi Şaban Çetizli, dört yıldır görülmeyen şap hastalığının bu yıl yaygınlaştığını bunun da nedeninin, Suriye hattından gelen hayvanlardan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. İnegöl'deki hayvan pazarının belirli bir süre kapatılmasının çözüm olmadığına dikkat çeken Çetizli, "İlçedeki pazar kapatıldığı için buradaki havyanlar Bursa'da pazarlanıyor. Bana göre Buras'daki hayvan pazarınında belirli bir süre kapatılması şart" şeklinde konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler