Rus televizyonundaki yayın İlber Ortaylı'yı sinirlendirdi

Habertürk gazetesinde yazan tarihçi Murat Bardakçı, Rusya televizyonunda yaşanan diyalogları bugün köşesine taşıdı.

Yayınlanma: 07.12.2015 - 11:27
Abone Ol google-news

Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı, Rusya televizyonunda yaşanan Türkiye tartışmasını bugün köşesine taşıdı. Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın önceki gece yemeğe geldiğini ve çay içerken, Rusya'nın Planeta televizyonunu izlediklerini anlatan Bardakçı, Ortaylı'nın yayını izledikçe çehresinin değiştiğini, çok sinirlendiğini yazdı.

"Konuşmaları dinledikçe İlber’in çehresi değişti, suratı asıldıkça asıldı, hiddetlendikçe hiddetlendi, sanki programa katılanlardan biri imişcesine ekranda haykıranlara karşı bu defa o avaz avaz bağırmaya başladı... İlber’i eşimle beraber güç belâ sakinleştirdik, “Yahu, bağırmayı bırak da ne dediklerini söyle” diye rica-minnet yalvardık" diye yazan Bardakçı, Rusça'ya anadili kadar hakim olan Ortaylı'nın, Türkiye hakkında yapılan tartışmanın, "Türkiye'nin neresi bombalanmalı" sorusu üzerine gerçekleştiğini aktardığını yazdı.

Bardakçı'nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"...

Herifler o anda meğerse Türkiye’nin neresinin bombalanması gerektiğini tartışıyorlarmış! Programın katılımcılarından bir kısmı Suriye sınırındaki birliklerimizin yokedilmesi gerektiğini söylerlerken diğerleri “Olmaaaaz! Batı tarafını, sanayi tesislerini kullanamayacakları hâle getirelim” diyorlarmış ve çıkan kavganın sebebi Türkiye’nin hangi tarafının dümdüz edilmesi gerektiği konusunda bir türlü anlaşamamaları imiş!

Rus roketlerinin hedefi konusunda fikir birliğine varamadılar ama mutlaka bir bombardıman yapılması konusunda anlaştılar ve yaygara kesildi.

..."

Murat Bardakçı'nın yazısı için tıklayın


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler