Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 499 yıllık cami yandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalar devam ediyor... İlçenin ilk Osmanlı eseri Fatihpaşa Camisi'nde bugün yangın çıktı.

Yayınlanma: 07.12.2015 - 13:07
Abone Ol google-news

PKK'lilere yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camisi'nde (Kurşunlu Camisi) sabah saatlerinde yangın çıktı.

El yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangına müdahale için bölgeye gönderilen itfaiye ve polis ekiplerine ateş açıldı. Çıkan çatışma nedeniyle ekiplerin müdahalede bulunamadığı yangında, tarihi caminin büyük oranda zarar gördüğü öğrenildi.

İlçede 6 mahalle, bir cadde ve Dağkapı Meydanı'nda uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından polis ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilen hava destekli operasyon sürüyor.

FATİHPAŞA CAMİ

Sur ilçesindeki Fatih Paşa Cami, 1516-1520 yılları arasında, dönemin Diyarbakır Valisi Bıyıklı Mehmet Paşa tarafından yaptırıldı. Fatih Paşa Mahallesinde bulunan bu cami üst örtüsünün kurşun ile kaplanmasından ötürü halk arasında Kurşunlu Cami adıyla anılmaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler