Şehit babaya veda

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Yıldız'ın sırtına Türk Bayrağı bağlanan 3 yaşındaki oğlu Melih'in, babasının tabutun yanında oyun oynaması, sık sık tabutu ve fotoğrafı öpmesi yürekleri dağladı.

Yayınlanma: 29.12.2015 - 16:41
Abone Ol google-news

Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, son yolculuklarına uğurlandı. 

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde şehit düşen 1 çocuk babası 33 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın da katıldığı cenaze töreninde sırtına Türk Bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih'in, babasının tabutunun yanında oyun oynaması, sık sık tabutu ve fotoğrafını öpmesi yürekleri dağladı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevliyken geçici görevle Silopi'ye giden Kenan Yıldız'ın cenazesi uçakla Adana'ya, oradan da konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Eşinin geçici görevle Silopi'ye gitmesi nedeniyle Adana'daki ailesinin yanında kalan Hatice Yıldız, babası Cumali Yıldız ile annesi Emine Yıldız ile diğer yakınları törende güçlükle ayakta durabildi. Teröre lanet yağdıran vatandaşlar da 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

ŞEHİT OĞLU YÜREK DAĞLADI

Omzuna Türk bayrağı bağlanan şehidin 3 yaşındaki oğlu Melih ise aynı yaşlardaki amcası Hasan Yıldız'ın oğlu olan kuzeni Kaan ile birlikte tören alanında Türk Bayrağı'na sarılı babasının tabutunun yanında, olup bitenleri anlamakta zorluk çekerek oyun oynadı.

Minik Melih, zaman zaman çevresindeki askerlere babası gibi asker selamı verdi, güldü, kuzeni ile koşuşturdu. İlerde sadece yüzünü hatırlayacağı, bir daha hiç göremeyeceği babası için düzenlenen cenaze törenini bir oyun gibi algılayan Melih, ara sıra Türk Bayrağı'na sarılı babasının tabutunu öptü. Farkında olmadan son kez babasına dokunan küçük çocuğun, tabunun önünde duran fotoğrafına da öpücük kondurması izleyen yakınlarını gözyaşlarına boğuldu.

Tabutun üstündeki Türk bayrağını kaldıran şehit annesi Emine Yıldız da "Ben şehit annesiyim, Türk Bayrağı kaldırıyorum, gurur duyuyorum" dedi.

ORGENERAL AKAR BABAYI TESELLİ ETTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Adana Valisi Mustafa Büyük ise şehit babası Cumali Yıldız'a destek verip, teselli etmeye çalıştı.

2009'da Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun olan ve yaklaşık 5 yıldır da astsubay olarak görev yaptığı bildirilen Yıldız'ın, Silopi'de Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde polis olarak görev yapan kayınbiraderi Caner Hayaloğlu da törene üniformalı kıyafetle katıldı.

İl Müftüsü Arif Gökce tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Büyükşehir Yasası ile mahalle olan Abdioğlu Köyü'ne götürüldü.

BALIKESİR ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde şehit düşen askerlerden Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen, Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Durabeyler Mahallesi'nde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre İlçesi'nde PKK'lilerin zırhlı askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirdikleri bombayı patlatması sonucu şehit düşen 3 askerden 25 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Onbaşı Faruk Gezen'in cenazesi dün akşam helikopterle Dursunbey'e getirildi. Şehit Gezen'in bugün Dursunbey Devlet Hastanesi Morgu'ndan alınan cerazesi ilçeye 15 kilometre mesafedeki kırsal Durabeyler Mahallesi'ne getirildi. Balıkesir ve Dursunbey ilçesi ile köylerinden de binlerce kişi şehidi uğurlamak için Durabeyler'e geldi. Şehidin baba evinin önünde dualar okundu, helallik alındı. Ardından cenaze omuzlarda Durabeyler İlkokulu bahçesine getirildi. Şehidin annesi Ayşe Gezen, babası Arif Gezen, ağabeyi Halil Gezen, kızkardeşi Semra Gezen, sözlüsü Yasemin Akbaş başsağlığı dileklerini kabul etti. Şehit babası Arif Gezen metanetiyle dikkat çekerken, anne Ayşe Gezen Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü, dua etti. Şehidin 3 yaşındaki yeğeni Ali Gezen, amcasının tabutunu ve fotoğrafını öptü. Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek de Ali'yi kucağına alarak, sevdi.

Cenaze namazını İl Müftü Yardımcısı Ramazan Topcan kıldırdı. Cenaze namazına Vali Mustafa Yaman'la birlikte aslen Dursunbeyli olan ve özel işleri nedeniyle ilçede bulunan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, AK Parti Balıkesir milletvekilleri Mahmut Poyrazlı, Sema Kırcı, Kasım Bostan ve Ali Aydınlıoğlu, CHP Balıkesir milletvekili Mehmet Tüm, MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilçe belediye başkanları, çok sayıda subay, astsubay ve çok sayıda katıldı. Cenaze okunan duaların ardından kortej eşliğinde okul bahçesinden Durabeyler Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk göndererek, Gezen Ailesi'nin acısına ortak oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler