Sıfırlama telaşı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10. maddesi ile yetkili savcılığı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yazı göndererek 15 Aralık sonrası telefon dinleme, iletişim tespiti ve fiziki takip işlemlerinin sonlandırılarak imha edilmesini istedi.

Yayınlanma: 27.02.2014 - 21:27
Abone Ol google-news

25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması savcıları İrfan Fidan, Murat Çağlak ve İsmail Uçar’ın imzalarının bulunduğu yazıda, mahkeme kararlarına istinaden yapılan telefon dinleme, iletişimin tespiti ve fiziki takip işlemlerinin 15 Aralık 2013 tarihi itibarıyla sonlandırılarak imha işlemlerinin başsavcılık nezaretinde yapılması için gönderilmesi istendi.

Fezlekeler 15 Aralık'ta gönderildi

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da şüphelileri arasında yer alan ve son günlerde ses kayıtlarının gündemi sarstığı 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında 15 Aralık 2013’ten sonraki kayıtlar soruşturma dosyasında olmayacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne TMK savcıları İsmail Uçar, İrfan Fidan ve Murat Çağlak imzalarıyla gönderdiği yazıda, 2012/656 soruşturma No’lu “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak” suçlarıyla ilgili dosya evrakının 15 Aralık 2013 tarihinde emniyet müdürlüğü tarafından savcılığa gönderildiği belirtildi. Yazıda, “Daha önce başsavcılığımızın talebi ile mahkeme kararlarına istinaden yapılan telefon dinleme, iletişimin tespiti ve fiziki takip işlemlerinin 15 Aralık 2013 tarihi itibarıyla sonlandırılarak imha işlemlerinin başsavcılığımız nezaretinde yapılmasını müteakip evrakın başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur” ifadelerine yer verildi.

Bomba ses kayıtları dosyada mı?

Savcılık kaynakları, son günlerde siyasetin gündemine oturan Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın arasında geçen ses kayıtlarının dosyada olup olmadığına ilişkin de, kayıtların polis fezlekelerinde olmadığını belirtti.

Savcılık: Dinleme kararı yok

Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği’nce yürütülen 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında ifade veren Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında herhangi bir dinleme, fiziki takip ve iletişimin dinlenilmesine ilişkin mahkeme kararı olmadığı belirtildi.

AA’nın haberine göre, Bilal Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, soruşturmayı yürüten savcılıktan, müvekkili hakkında dosya kapsamında herhangi bir dinleme, fiziki takip ve iletişimin dinlenilmesiyle ilgili mahkeme kararı olup olmadığı ve böyle bir karar var ise ne zaman sonlandırıldığına ilişkin talepte bulundu. Talebi inceleyen savcılık da cevap yazısında, “Bilal Erdoğan ile ilgili 2012/656 soruşturma numaralı dosya kapsamında herhangi bir fiziki takip, iletişimin dinlenmesi, kayda alınmasına dair mahkeme kararı bulunmamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir sonlandırma kararı da yoktur” ifadelerini kullandı.

Soruşturma dosyasından el çektirilen savcı Muammer Akkaş "Hem Başsavcılık üzerinden hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kayıtlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulayamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler