Rapor değişti, ölenler suçlandı

Siirt Botan çayında baraj kapaklarının açılması nedeniyle Ağustos 2014’te meydana gelen ani yükselme sonucunda 6 kişinin yaşamını yitirdiği faciada fatura yaşamını yitirenlere çıkartıldı.

Yayınlanma: 01.01.2016 - 22:52
Abone Ol google-news

Baraj işletmecisini ve devleti sorumlu bulan raporun ardından şirketin talebiyle hazırlanan ikinci bilirkişi raporunda kazanın gerekçesi, uyarı tabelalarına ve siren sistemine karşın çay üzerindeki adacıklarda piknik yapılması olarak gösterildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “Bu rapor, devletin sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Bu kadar fakirliğin olduğu bir yerde, ‘Neden yazıyı okumadın’ denemez. Şirkete de ‘Bir devriye aracı çıkarsaydın, insansız hava aracı kullansaydın’ denilebilir. Ölenleri sorumlu tutanları kamu vicdanı affetmez” dedi.

Raporda, su yatağındaki “Suyun Ani Yükselmesinden Dolayı Suya Girmek Yaklaşmak Tehlikeli ve Yasaktır” ikaz levhalarının, DSİ tarafından belirlenen standartlara uygun olduğu belirtilirken barajda ayrıca siren ve ışık ile uyarıda bulunulduğu ve siren sisteminin çalıştığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler