Tartışılan başsağlığı

Genelkurmay’ın, Ergenekon ve Balyoz davaları sürecinde komutanlar aleyhinde attığı başlıklar nedeniyle tepkilerin odağı olan Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya için başsağlığı mesajı gönderdiği iddia edildi.

Yayınlanma: 03.01.2016 - 11:16
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı’nın, Ergenekon ve Balyoz Davası sürecinde üst düzey komutanlar aleyhinde yaptığı haberler ve attığı başlıklar nedeniyle tepkilerin odağı olan Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya için başsağlığı mesajı gönderdiği iddia edildi.

Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte katıldığı Arabistan gezisi sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Karakaya’nın oğlunu arayarak taziyelerini ilettiği belirtildi. Akit gazetesinde yer alan haberde, Özkürkçü’nün Hasan Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya ile görüştüğü ve bu görüşme sırasında, “Hasan Karakaya’nın Türkiye’nin en önde gelen gazetecilerden olduğunu” belirterek, “Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” dediği öne sürüldü. Özkürkçü’nün Karakaya’nın ölümüyle birlikte “Türk gazeteciliği açısından yeri doldurulamayacak bir boşluğun oluşacağını” söylediği ve Karakaya ailesine, Akit camiasına, Türk Basınına ve okurlarına, Genelkurmay Başkanlığı adına başsağlığı dileklerini ilettiği de iddialar arasında yer aldı.

Yeni Akit'te yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Usta kalem Hasan Karakaya’nın oğlu Fatih Karakaya ile görüşen Tuğgeneral Özkürkçü, Hasan Karakaya’nın Türkiye’nin en önde gelen gazetecilerden olduğunu belirterek, 'Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir.' dedi. Vefatıyla birlikte Türk gazeteciliği açısından yeri doldurulamayacak bir boşluğun oluşacağını söyleyen Özkürkçü, başta ailesi olmak üzere, Akit camiasına, Türk Basınına ve okurlarına, Genelkurmay Başkanlığı adına başsağlığı dileklerini iletti."

Yeni Akit'ten Viagra açıklaması: Haberin kaynağını verdiler


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler