İzmir'de de Aleviler açlık grevine başladı

Doğu ve Güneydoğu'da devam eden sokağa çıkma yasakları ile operasyonların son bulması için Alevi örgütleri Tunceli ve Mersin'in ardından İzmir Narlıdere Cemevi’nde süresiz dönüşümlü açlık grevine başladı.

Yayınlanma: 07.01.2016 - 15:02
Abone Ol google-news

Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlerine dikkat çekmek için Alevi dernekleri tarafından ülke genelinde başlatılan açlık grevi eylemlerine İzmir Alevi Dernekleri de katıldı.

Narlıdere Cemevi’nde basın açıklamasını okuyan Balçova Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Erdal Sefer, barış isteyenlerin sürece müdahale etmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bizler bin yılı aşkın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda kardeşlikten, demokrasiden, eşitlik ve özgürlükten, karanlığın karşısında aydınlık bir yaşamı sürdürme inancımızdan bir an olsun vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. ‘’Gördüğünü görmedim diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir’’ inancıyla yanı başımızdaki katliama sessiz kalamayız, kalmayacağız" dedi.

Ülkenin kan deryasına çevrilmesinin önüne geçmek için var olan tüm güçleriyle mücadele edeceklerini de ifade eden Sefer “Bizler kürt illerinde kardeşliğimizin en temel hakları olan eğitim, sağlık, barınma ve yaşam haklarının ellerinden alınmasını, orada bulunan ibadethanelerin, tarihi mekanların, mezarlıkların tahribini kabul etmiyoruz. Biz biliyoruz ki, bu topraklarda yüzünü aydınlığa dönmüş tüm duyarlı insanlar,bizlerle birlikte bu savaşa karşı barışı ortak bir mücadele ile tesis edecektir” açıklamasını yaptı.

Açıklamaya DİSK, KESK, TMMOB, Kent Konseyleri, HDP, EMEP, İHD temsilcileri de katılarak destek verdi.

Tunceli ve Mersin’in Tarsus ilçesindeki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerinin önceki gün başlattığı açlık grevi de devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler