Balıklı Rum'da kayyum tehlikesi

Karardan tüm azınlık vakıfları etkilenebilir.

Yayınlanma: 11.01.2016 - 14:25
Abone Ol google-news

İstanbul Balıklı Rum Hastanesi Vakfı 75 yıl sonra yeniden kayyum tehlikesi ile karşı karşıya. İstanbul Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’nda 23 yıldır seçim yapılmadığından dolayı kayyum tayin edilmesi talebiyle dava açıldı. Davanın olumlu sonuçlanması halinde seçim yapamayan diğer azınlık vakıflarına da kayyum yolu açılabilecek.

Yunanistan’da yaşayan aynı zamanda Türkiye vatandaşı olan Evangelos Mihailidis tarafından İstanbul Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’nda 23 yıldır yönetim kurulu seçimi yapılmadığından dolayı kayyum davası açıldı. Kayyum talep edilen davaya gerekçe olarak 23 yıldır seçim yapılmaması, vakıf başkanı olan 91 yaşındaki Dimitri Karayanni’nin yaş-sağlık durumu ile 200’den fazla gayrimenkulü olan vakfın hesaplarının şeffaf olmaması gösterildi.

 

Azınlık vakıfları tehlikede

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında azınlık vakıflarının seçim yönetmeliği iptal edildiğinden ve yeni yönetmelik hazırlanmadığından dolayı azınlık vakıfları seçim yapamıyor. Konuyla ilgili konuşan Apoyevmatini Gazetesi sahibi Mihail Vasiliadis, vakfa kayyum atanması durumunda seçim yapamayan diğer azınlık vakıfları için de tehlike oluşacağını belirterek, “Kayyum yolu açılırsa tüm azınlık vakıflarına isteyen kayyum davası açar. Bu vakıfların idaresini cemaatlerin elinden çıkıp kayyumların eline geçmesidir. Seçim yönetmeliği çıkması lazım. Her cemaat kendi örf ve âdetlerine uygun olarak yönetmelik hazırlamalı ve Ankara’ya sunmalıdır. Ankara da Anayasa’ya uygun olarak kabul etmelidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler