Şehidin kayınvalidesi: Vatan sağ olsun demeyeceğim

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'nin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden polis eşi Esra Başaran'ın cenazesi memleketi Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Başaran’ın kayınvalidesi Emine Başaran, “Allah’ım o bomba Meclis'e düşseydi. Benim kuzumu onlar kavurdu, o Meclis'e, yazın, yıkılı kalsın, onlar için vatan sağ olsun demeyeceğim.” dedi.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 15:30
Abone Ol google-news

<video:464479>



Polis memuru Cengiz Başaran ile 2 yaşındaki oğlu Yiğit Başaran'ın yaralandığı saldırıda hayatını kaybeden Esra Başaran için ilçedeki Merkez Camii’nde cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Başaran’ın Türk bayrağına sarılı cenazesinin başında polis memurları bekledi. Cenaze namazına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan ,AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Başaran’ın yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. Cenazeye katılan insanları cami avlusu almadı. Kalabalık sokağı doldurdu.

Polis lojmanlarındayken saldırı üzerine hayatına kaybeden Esra Başaran’ın annesi Sümbül, babası Gazi Köse ile kaynanası Emine Başaran tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Gelininin düğününün ardından ikinci kez gelinlik giydiğini söyleyen Emine Başaran, “Sen ölmeyeydin, ben öleydim. Ben şimdi kuzuna ne diyeceğim. (Başaran’ın oğlu Yiğit için) ‘Annem nerede’ diye soruyor. Babaannesi ona kurban olsun. Seni soranlara ne diyeceğim? Canımdan can aldılar. Bunları kimse deviremiyor mu? Oy ben öleydim. O Çınar’a ben gömüleydim.” diyerek ağıtlar yaktı.

Esra Köse Başaran'ın yaklaşık 7 yıldır Diyarbakır'da memur olarak görev yaptığı öğrenildi. Başaran'ın eşi Cengiz Başaran'ın ise Diyarbakır merkeze tayini çıkmasına rağmen, Çınar ilçesinde kaldığı belirtildi.

İl Müftüsü Ümit Çimen’in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Başaran’ın naaşı Günedoğru Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

MİLLETVEKİLİNE SİTEM: O BOMBA MECLİS'E DÜŞSEYDİ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Esra Köse Başaran'ın yakınlarına ziyarette bulundu. Ziyarette hayatını kaybeden Esra Köse Başaran’ın kayınvalidesi Emine Başaran, "Duysunlar benim sesimi. Allah’ım o bomba Meclis'e düşseydi. Benim kuzumu onlar kavurdu, o Meclis yıkıla kala. Onlar için vatan sağolsun demeyeceğim. Onlar kaç tane anneleri yaktı, kül ettiler hepimizi yaktılar, onlara da lanet olsun. Onları destekleyen onlar. Azıtan, destek veren onlar. Hepsini yazın, ben ulaşamıyorum, onlara siz ulaşın söyleyin.’’ diye sitem etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon