Okullara kar tatili verilen iller

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı eğitim öğretimi olumsuz etkiledi.

Yayınlanma: 19.01.2016 - 22:01
Abone Ol google-news

Yarın okullar tatil mı sorusu öğrenciler için büyük merak uyandırıyor.Valiliklerden gelen açıklamalara göre; bazı il ve ilçelerde yarın okullar tatil edildi. İşte detaylar..

İstanbul'da 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından  bugün öğleden sonra adeta bahar havası yaşandı. Bugün öğleden sonra güneşli geçen İstanbul'da bu gece buzlanma ve don olaylarının yaşanması bekleniyor. Bu nedenle öğrenciler ''yarın okullar tatil mi?'' diye araştırmaya başladılar.
 
Şu an tüm öğrenciler İstanbul Valisi Vasip Şahin'in kar tatili açıklamalarını yaptığı Twitter hesabını yakın takibe almış durumdalar. Şu saate kadar henüz Vali Şahin Twitter üzerinden kar tatili ile ilgili bir açıklama yapmış değil. Gecenin ilerleyen saatlerinde Vali Vasip Şahin'in okulların tatil olup olmadığı konusunda açıklama yapması bekleniyor.

20 OCAK'TA İSTANBUL'DA OKULLARIN TATİL EDİLMESİ DÜŞÜK İHTİMAL
 
İstanbul'da 20 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edilmesi olasılığı aslında çok düşük. Zira; Meteoroloji'nin hava durumu raporlarına baktığımızda İstanbul için yarın kar yağışı gözükmüyor. Ancak Bünyamin Sürmeli, 20 Ocak Çarşamba günü aşırı soğuklar, don ve buzlanma olayları için uyarıda bulundu. Don olayı nedeniyle İstanbul'da okulların tatil edilmesi de pek beklenecek bir durum değil.
 
KAR İSTANBUL'U TERK ETMİŞ DEĞİL
 
İstanbul'da kar yağışı bu hafta için bitmiş değil. 20 Ocak Çarşamba günü mola verecek olan kar yağışı Perşembe günü tekrar kendini gösterecek. Yarıyıl tatilinin başlayacağı 22 Ocak Cuma günü ise okulları tatil ettirecek yoğunlukta kar yağışı bekleniyor.
 
İSTANBUL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
 
Meteoroloji'nin İl ve İlçe Merkezlerinde 5 Günlük Hava Durumu Tahmin raporuna göre 20 Ocak Çarşamba günü İstanbul parçalı bulutlu en düşük -2, en yüksek 5 derece olacak.
 
21 Ocak Perşembe günü bulutlu görülüyor ancak bugünün akşamında kar yağışının başlaması bekleniyor. 22 Ocak Cuma günü etkisini gösterecek olan kar yağışı 23 Ocak Cumartesi ve 24 Ocak Pazar günü de devam edecek.
 
20 Ocak Çarşamba günü olumsuz hava koşulları nedeniyle  eğitime ara verilen iller;
 
BURSA
 
Bursa Valiliği, gece ve yarın sabah buzlanma ve don beklenmesi nedeniyle ilk ve orta derecili okulların yarın tatil edildiğini duyurdu
 
BAYBURT
 
Bayburt'ta yoğun kar nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
 
BİTLİS
 
Bitlis’in Tatvan ilçesinde yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava şartları nedeniyle taşımalı sistemdeki öğrenciler için okullar yarın için 1 günlük tatil edildi.
 
TUNCELİ
 
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
SİVAS
 
Sivas’ın Koyulhisar, Yıldızeli, Kangal, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi
 
ÇORUM
 
Çorum kent merkezinde, kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
 
 
GÜMÜŞHANE
 
Gümüşhane'de bugün etkili olan kar yağışının ardından il genelinde 20 Ocak Çarşamba günü tüm okullar tatil edildi.
 
ORDU
 
Ordu'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde  etkili olan karın bazı olumsuzluklar oluşturabileceği belirtildi. Açıklamada, Akkuş ilçesinde İMKB Yatılı Bölge Okulu ve Ahmet Cürebal  İmam Hatip Ortaokulu hariç tüm okullar, Gölköy ilçe merkezi hariç tüm okullar ile  Aybastı, Gürgentepe ve Mesudiye ilçelerindeki okulların tamamında eğitim ve  öğretime 20 Ocak Çarşamba ara verildiği ifade edildi.
 
ERZİNCAN
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle Erzincan'ın Çayırlı ilçesinde tüm okullarda Refahiye İlçesi'nde ise taşımalı eğitim gören okullarda yarın da eğitim-öğretime ara verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler