Tahsin Yücel Cumhuriyet'te yazmayı Attilâ İlhan yüzünden bırakmıştı

Gazeteci Hakan Çelenk, Cumhuriyet'te çömez muhabir olarak çalıştığı dönemde Tahsin Yücel'in Cumhuriyet'te yazmayı Attilâ İlhan yüzünden bıraktığını anlattı.

Yayınlanma: 22.01.2016 - 13:57
Abone Ol google-news

Gazeteci Hakan Çelenk, twitter hesabından Tahsin Yücel'in neden Cumhuriyet Gazetesi'nde yazmayı bıraktığını anlattı. Tahsin Yücel'in "Dilime Arabi Farisi karıştıran Attilâ İlhan ile aynı gazetede yazmam" dediğini ve o günden sonra da Cumhuriyet'te yazmadığını açıkladı.

Tahsin Yücel kimdir?

İşte Hakan Çelenk'in tweetleri:

- 1996'ydı. Cumhuriyet haber merkezinde çömez gece nöbetçisiyim. Ertesi günün gazetesinde Atilla İlhan'ın ilk yazısı var. Telefon çaldı.

- Açtım, Tahsin Yücel. "Yıllarca dil devrimini savunmdum. Dilime Arabi Farisi karıştıran Atilla'yla aynı gazetede yazmam. Bunu bilin" dedi.

- Ben "İlhan Abi'yi aramalısınız ben yetkisizim" dedim. "Yeni duydum sabahı bekleyemedim. Siz iletin" diye karşılık verdi. Sonra...

- Sonra bana özel, yazıları gibi yalın, kısa ve keyifli bir dil konferansı verdi. Neden öyle olması gerektiğini üşenmeden izah etti.

- Yazıişlerine gittim. "Fevridir, geçer" dediler. Birisi "Ne ilkeli adamlar gördük, afra tafra atılır ama bir yere gidilmez" diye ahkam kesti.

- Tahsin Yücel o günden sonra Cumhuriyet'te yazmadı. Toprağı bol olsun.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler