Biden'dan Türkiye demokrasisine ağır eleştiri

Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Ankara'ya ağır eleştiriler yöneltti. Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef tahtasına oturttuğu 'barış bildirisi'ne imza atan akademisyenler ve Türkiye'deki ifade özgürlüğü hakkında konuştu.

Yayınlanma: 22.01.2016 - 15:49
Abone Ol google-news

Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef tahtasına oturttuğu 'barış bildirisi'ne imza atan akademisyenlerle ilgili konuştu.

Biden, "1000'den çok akademisyenin düşüncelerini ifade ettikleri için kovuşturmaya uğramaları konusunda Büyükelçi Bass ülkemizin düşüncelerini açıkladı" ifadelerini kullandı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Bass, 'barış bildirisi'ne imza atan akademisyenler için, "Şiddetle ilgili endişelerin ifade edilmesi teröre destek vermek ile eşdeğer değildir" demişti.

"Yalnızca Türkiye'ye değil, bütün ülkelere özgürce eleştirebilmenin, özgürce nefes almak kadar gerekli olduğunu anlatmaya devam edeceğiz" diyen Biden, "Basın ve ifade özgürlüğü yalnızca Amerikan değerleri değil tüm insanlığın değerleridir" şeklinde konuştu.

Biden'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin demokrasi anlamında bölge için güçlü bir örnek oluşturduğunu görmek isteriz. Türk demokrasisinin gücünün, Amerika ile ittifakının üzerinde güçlü bir etkisi vardır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler