Bahçelievler kardeşliği

Gelini Kabataş olayıyla gündeme oturan Bahçelievler Belediye Başkanı’nın halktan tebdil-i kıyafet ucuza aldığı arsaya devlet hastanesi yapıldı. Başhekim olarak da kardeşi atandı. Başhekimin maaşını aldığı hastane ise hala açılmadı.

Yayınlanma: 04.03.2014 - 09:22
Abone Ol google-news

İstanbul Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun yakınlarına sağladığı imtiyazlar, "Bu kadar da olmaz" denecek türden. İddiaya göre, Belediye Başkanı Develioğlu, Kocasinan Mahallesi'ndeki araziyi ucuza kapatmak için satışına tedbili kıyafet katıldı. Karşı gazetesinden Ali Balcı'nın haberine göre, Develioğlu daha sonra hastanenin projesini de hazırlatıp arsayı Sağlık Bakanlığı'na devretti.

İNŞAAT SÜRÜYOR

Bakanlığın projeyi onaylamasının ardından İstanbul İl Özel İdaresi'ne devredilen hastane inşaatı için Özyurtlar İnşaat ile anlaşma yapıldı. Özyurtlar İnşaat ise hastanenin temelini 27 Mayıs 2011'de attı. 66 bin metrekarelik inşaat alanında 15 katlı, 309 yatak kapasiteli hastane inşaatının bitirilerek, ocak aynının sonunda hizmete açılması planlanıyordu. Ancak bazı eksiklikler nedeniyle inşaat hala bitirilemedi. Bir yandan inşaat ve çevre düzenlemesi yapılırken, bir yandan da hastane içi düzenlemesi yapılıyor

UYANIKLIK YAPTI

Bahçelievler ilçe sakinleri, Başkan Develioğlu'nun araziyi ucuza kapatarak mal sahiplerini mağdur ettiğini savundu. Başkan'ın çocuk doktoru olan kardeşi Adnan Develioğlu'nu, inşaatı süren hastaneye başhekim olarak atanmasını sağlamasını da eleştiren yurttaşlar şöyle dedi:

5 AYDIR MAAŞ ALIYOR

"Başhekimler 10 bin lira maaş alıyor, aylar öncesinden başhekim yapılan kardeşin aldığı maaş, şimdiden dar gelirli bir işçinin ömür boyu alacağı maaşı geçmiştir. Şimdi iki kardeş el ele vererek Bahçelievler Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışacak personeli belirliyorlar. Bu gidişle Bahçelievler'in tüm kurumlarının başına Develioğlu soyadını taşıyanlar oturacak."

DEVELİOĞLU'NU NASIL TANIDIK?

Develioğlu soyadını tüm Türkiye, Gezi Direnişi sırasında öğrendi. Osman Develioğlu'nun türbanlı gelini Zehra Develioğlu, çocuğuyla birlikte Kabataş'ta yürürken belgeden yukarısı çıplak, deri eldivenli yaklaşık 100 kişinin kendisine saldırıp taciz ettiğini ve üzerine idrarını yaptığı iddiasında bulunmuştu. Develioğlu ailesinin yalanı, Kabataş görüntülerinin yayınlanmasıyla tescillenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler