Cizre’de 31 cenaze daha hastaneye götürüldü

Cizre’de yaralıların bulunduğu binaların olduğu bölgeden alınan 31 cenaze daha Cizre Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yayınlanma: 11.02.2016 - 17:25
Abone Ol google-news



Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık’tan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı sürerken, ilçede 31 cenaze daha hastaneye götürüldü.

İMC TV'nin haberine göre Cizre’de yaralıların içinde mahsur kaldığı ve birçoğunun da yaşamını yitirdiği bodrumların bulunduğu bölgeye götürülen Cizre Belediyesi’ne ait cenaze araçları 31 cenaze alarak Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Cudi Mahallesi Narin Sokak’ta 10 cenaze ve 52 yaralının bulunduğu eve düzenlediği operasyonun ardından iki gün önce 29 cenaze alınmış dün ise 12 cenaze alınarak Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Cenazelere ilişkin Cumhuriyet'e konuşan HDP Şırnak Milletcvekili Faysal Sarıyıldız "Bunlardan 25'i yaralıydı, 112'ye  haber verdiler. Bakanlık 'bugüne kadar haber verileni gidip alırız' diyorlardı ama bunlar haber verildiği halde öldürüldüler. Bu bir insanlık suçudur, katliamdır, yargısız infazdır" dedi.

TSK'DEN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonlarda dün 6 PKK'linin etkisiz hale getirildiğini ve 12 PKK'linin cesedinin ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonda, bugüne kadar 603 PKK'linin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda; 6 bölücü terör örgütü mensubu terörist etekisiz hale getirilmiş, daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen 12 bölücü terör örgütü cesedi ele geçirilmiş.(Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 603’tür.) 12 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet roketatar, üç adet tabanca, iki adet el bombası, 49 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, altı adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, altı adet tabanca şarjörü, 728 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 161 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 62 adet tabanca fişeği, 13 adet el telsizi ele geçirilmiş, 15 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir."

SUR'DA 5 PKK'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanığı, Diyarbakır Sur’da devam eden operasyonda ise 5 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler