Taşla öldürürken göğüs kafesinde sigara molası

ANTALYA'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Ali Tosun'un, alacak konusunda tartıştığı Salih Güler'i taşla vurarak öldürdüğü, dinlenmek için bir ara göğüs kafesinin üzerine oturup sigara içtiği belirtildi.

Yayınlanma: 02.03.2016 - 14:15
Abone Ol google-news

Döşemealtı İlçesi Odabaşı Mahallesi'ndeki ormanlık alandaki su kuyusu içinde geçen 1 Aralık'ta çürümeye yüz tutmuş erkek cesedi bulundu. DNA testi sonucu cesedin 9 Temmuz'da kaybolan ve akibetinden haber alınamayan Salih Güler'e ait olduğu belirlendi.

Polis, Salih Güler'in kaybolduğu tarihte Ali Tosun ile kavga ettiğini saptadı. Çapraz sorguda cinayeti itiraf eden Ali Tosun, tutuklandı. Ali Tosun hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ali Tosun'un elektrik abonelik işlemlerini yaptırması ve kesilen elektriğinin açılması için Salih Güler'e 200 lira verdiği belirtildi. Güler'in bunu yerine getirmemesi üzerine pazarda karşılaştığı Tosun'dan parayı istediği, bu nedenle aralarında tartışma çıktığı. Pazarda karşılaştığı Salih Güler'i yumruklayan Ali Tosun'un daha sonra maktulü bir araca bindirip ormanlık alana götürdüğü, burada taşla darp ettiği belirtildi. 

ÜZERİNE OTURUP SİGARA İÇİP DİNLENMİŞ

Hazırlanan iddianamede, Güler'i dövmekten yorulan Tosun'un, yerde hareketsiz Ali Tosun'un göğüs kafesi üzerine oturarak sigara içip dinlendiği, yaklaşık 45 dakika maktulü bu şekilde darp edip bir süre dinlendikten sonra yeniden dövmeye başlayarak öldürdüğü kaydedildi. Tosun'un daha sonra oğlu Osman ile birlikte Salih Güler'in cesedini ormanlık alandan alarak 500 metre ilerdeki bir kuyuya attıkları belirtildi.
Ali Tosun hakkında Salih Güler'i canavarca hisle öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan suçundan 7 yıla kadar hapis istendi. Osman Tosun hakkında ise, suç delillerinin yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 5 yıla kadar hapis istendi. 2 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler