İstanbul Bayrampaşa'da polise saldırı... Önce bomba attılar, sonra taradılar

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı düzenlendi. Açılan ateşte bir polis kolundan yaralandı. Saldırının ardından kaçan iki saldırgan, bir binada kıstırıldı. Polisin gerçekleştirdiği operasyonda, iki saldırgan öldürüldü. Saldırıyı, DHKP-C üstlendi.

Yayınlanma: 03.03.2016 - 10:01
Abone Ol google-news

 

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne iki kişi tarafından saldırı düzenlendi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün C Kapısı'nda iki saldırgan önce el bombası attı. El bombasının patlamadığı belirtilirken, iki saldırgan ve polis arasında daha sonra çatışma yaşanmaya başladı.

İŞTE BAYRAMPAŞA'DAKİ SALDIRI ANI

İKİ SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Polise saldıran iki kişi olay yerinden ticari plakalı bir araçla kaçtı. Saldırganlar bu araçtan da inerek bir binaya girdi. İki saldırganın kıstırıldığı binaya operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda iki saldırgan öldürüldü.

2 POLİS YARALI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, iki saldırganın öldürüldüğünü belirterek, "1'i saldırıda diğeri operasyon sırasında olmak üzüre 2 polisimiz yaralandı" dedi.

Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre, saldırıyı Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi. İki kadın saldırganın DHKP-C üyesi olduğu kaydedildi.

SALDIRI ÜSTLENİLDİ

Bayrampaşa'daki el bombalı ve silahlı saldırıyı DHKP-C üstlendi. İnternet sitesi üzerinden bir açıklama yapan örgüt, saldırıyı Dilek Doğan, Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik için düzenlendiğini yazdı.

Polise saldıranlar tanıdık çıktı...Parasız eğitim pankartı açmıştı


Yaralanan iki polis hastaneye getirildi - VİDEO

Saldırı öncesi saldırganlar böyle görüntülendi - VİDEO

GÖRGÜ TANIĞI: POLİS ZANNETTİK

Saldırı ile ilgili bir görgü tanığı şunları dile getirdi:

"İki tane bayan koşa koşa geldiler, biz onları polis zannettik elleri silahlı. Koşa koşa taksiye bindiler. Biz taksi plakasını aldık çevik kuvvet polisine bildirdik. Polisler geldi ama onlar kaçmış oldu. Biri yaralıydı yavaş yavaş hatta bir bariyere takıldı az daha düşüyordu. 3-5 dakika sonra polis geldi ama onlar taksiye bindi kaçtı. 2 kadın bir tanesinde siyah mont ve pantolon vardı."

 


Bayrampaşa'da operasyon anı - VİDEO
Polise saldıranlar apartmanda kıstırıldı - VİDEO


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler