Kızına tecavüzü DNA testiyle ortaya çıktı

Diyarbakır'da 3 yıl önce 15 yaşındaki öz kızına tecavüz ederek hamile bırakan baba 46 yaşındaki K.A. 27 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 10.03.2014 - 16:46
Abone Ol google-news

Diyarbakır'da yaşayan B.A., 2011 yılında annesi tarafından hastaneye götürülünce 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Durum savcılığa bildirildi. Soruşturma başlatan savcıya ifade veren B.A., 6 kardeş olduklarını ve aynı evde yaşadıklarını; cinayet suçundan 7 yıl cezaevinde kaldıktan sonra bir yıldır evde bulunan babasının kendisine tecavüz ettiğini söyledi.

Daha sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen B.A.'nın 10 hafta
5 günlük hamile olduğu tespit edildi. Soruşturmayı yürüten Savcı, B.A.'nın kendi talebi ile Kız Yetiştirme Yurdu'na teslim edilmesine karar verdi. Şikayet üzerine polis, baba K.A.'yı gözaltına aldı. Savcılıkta ifadesi alınan K.A. suçlamaları reddederek, "Kızımın başka erkeklerle ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Bana iftira atıyor" dedi, ancak tutuklandı.

DNA RAPORU GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Soruşturmayı sürdüren Savcı, şüpheli K.A. ve mağdur B.A.'dan kan örnekleri ile ceninden alınan doku örneklerinin DNA testi yapılmasını istedi. yapılan testte, doğacak çocuğun babasının şüpheli K.A. olma ihtimalinin yüzde 99.99 olduğu belirtildi.

DNA raporundan sonra Savcılığa başvuran mağdure B.A. ve annesi G.A., ifadelerinin doğru olmadığını belirterek şikayetten vazgeçti. Cumhuriyet Savcısı ise DNA raporunun gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, K.A. hakkında 'Altsoydan birine karşı çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 22.5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı.

2012 yılında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılamama başlanırken, devlet korumasındaki B.A. bebeği doğurdu. Bebek de devlet korumasına alındı. Davanın son duruşmasında söz hakkı verilen tutuklu sanık K.A., "Bana büyü yaptılar, komplo kurdular. Perişanım, tahliyemi istiyorum" dedi. Mağdure B.A. ise, şikayetçi olmadığını ve babasının tahliye edilmesini istediğini söyledi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık K.A.'yı 13 yıl hapis cezasına mahkum etti. Suçu kendi öz kızına karşı işlediğini için de bu ceza artırılarak 19 yıl 6 aya çıkarıldı. Suçun birden fazla kez işlenmesi ve mağdurun beden ve ruh sağlığının bozulmasını dikkate alan mahkeme, sanık babayı 27 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın iyi halli görülmeyişini göz önünde bulundurarak cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler