Büyükanneler haykırdı: Torunuma dokunma

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin yaşlıevi üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde siyah giydi, tek ses olarak 'Torunuma dokunma' diye haykırdı.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 17:11
Abone Ol google-news

Muratpaşa Belediyesi Falez Yaşlıevi Gönül Bahçesi üyesi, yaşı 60'ın üzerindeki kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde siyah giydi ve 'Torunlarımıza dokunmayın' diyerek eylem yaptı. Kadınlar 8 Mart'ta siyah giyindi, gözlerini siyah bantlarla kapattı.

Eylemde üyeler adına konuşan 66 yaşındaki Esma Pınar, "Dünya Emekçi Kadınlar gününü kimimiz sevinçle ve neşe içerisinde kutluyoruz. Kimimiz bizlere yapılan zorbalıkları sindiremeyip bugün olduğu gibi farkındalık yaratmak için biraraya geliyoruz. Her ne sebeple olursa olsun, önemli olan biz kadınların birarada olmamız" diye konuştu. Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün şiddete maruz kaldığını belirten Pınar, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıl 284 torunum öldürülmüş, 133 torunuma tecavüz edilmiş ve 208 torunum tacize uğramış. Yaşlıevinin üyesi kadınlar olarak haykırıyoruz, 'Torunlarımıza dokunmayın'. Her ne kadar elimiz, kolumuz ve gözlerimizi bağlı tutmaya çalışsalar da biz büyük anneler olarak torunlarımıza sahip çıkıyoruz. Bu ülkede artık daha fazla torunumuz, kızımız, gelinimiz, görümcemiz, eltimiz, arkadaşımız, anamız, kayınvalidemiz şiddete maruz kalmasın, ölmesin. Yaşam mucizesinden hepimiz doyasıya nasibimizi alalım. Bugün 8 Mart 2016. Bugünden itibaren artık torunlarımıza dokunmayın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler