CHP'li kadınlar kravat attı

CHP'li kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda kadına şiddeti protesto ederek Özgecan Yasası'nın çıkarılması için kravat attı, oturma eylemi yaptı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 15:50
Abone Ol google-news

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadına şiddeti protesto eden CHP'li kadınlar kravat attı. Ayrıca Özgecan Yasası'nın çıkması için de kamuoyu yaratmak amacıyla oturma eylemi yapılarak basın açıklaması gerçekleştirildi. Eyleme, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP'li Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, meclis üyeleri ve partili kadınlar destek verdi. Partili kadınlar ellerindeki pankart ve dövizlerle kadına şiddeti protesto etti.

Basın açıklamasını yapan CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, şunları söyledi:

"Kadın gördüğü şiddet ve uğradığı haksızlıklarla çileli koşullarıyla değil, işindeki başarısıyla, fedakar duruşuyla, yeni nesillerin yetişmesinde olmazsa olmazlarıyla anılacak bir Türkiye için çalışıyoruz. Tüm çabamız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesi ve toplumun bu gelişimi benimsemesi için bu değişim ve gelişiminde kadının ekonomik, sosyal başarıları ile taçlanması içindir. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğrulmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşmamıştır ve ulaşamayacaktır. Bu nedenledir ki kadın omuzlarındaki yükün farkında olarak tüm anaç tavrıyla sorumlu tüm kesimlerin sorumluluğunu kucaklamaktadır. Yasta değil isyandayız. Emekten yana sokaktayız. İşte tam da bu sebepten 'Özgecan Yasası' bir an önce TBMM'den çıksın istiyoruz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler