Fabrika yönetiminden ölen işçinin mesai arkadaşlarına 'dua edin' tavsiyesi!

Sefaköy'deki Borusan fabrikasında bir buçuk tonluk iki bandın arasında kalarak hayatını kaybeden işçi Koray Çağlayan'ın mesai arkadaşları, fabrika yönetiminin kendilerine "Yapacak bir şey yok, dua edin" dediğini söyledi.

Yayınlanma: 12.03.2016 - 11:12
Abone Ol google-news

İstanbul Sefaköy’deki Borusan Mannesmann fabrikasında Koray Çağlayan isimli bir işçi, bir buçuk ton ağırlığında iki bandın arasında kalarak hayatını kaybetti. Arkadaşlarını kaybeden işçiler, yönetimin üretim konusunda ciddi bir baskı yaptığını ifade etti.



Evrensel'den Bilal Karaman ve Hilal Yağız'ın haberine göre, 8'den 20'ye kadar 12 saat boyunca çalıştıklarını ifade eden işçiler, bu saatler arasında da kendilerinden yüksek tempolu bir performans istendiğini söylediler. İşçiler, “Stresli bir ortam, yönetimden de baskı var. Makine durmasın istiyorlar. Hemen başına geliyorlar” diyerek fabrikadaki üretim şartlarını anlattılar.

"YAPACAK BİR ŞEY YOK, DUA EDİN..."

Arkadaşlarının ölümünün ardından kapının önünde toplanan işçiler, yönetimin kendilerine, “Yapacak bir şey yok, dua edin, cumaya gidin” dediğini de aktardı. Arkadaşları, 30 yaşındaki Koray’ın 5 dakika boyunca yardım istemiş olabileceğini aktardı. Yoğun gürültüden dolayı arkadaşlarını duymadıklarını söyleyen işçiler, elektrikçinin durumu fark ettiğini belirtti.

İŞÇİLER: "ALİ İSMAİL KORKMAZ, KORAY ÇAĞLAYAN YIKILMAZ" DE-  DİK…

Haziran Direnişi boyunca protesto gösterilerine de katılan Koray Çağlayan için arkadaşları tarafından “Ali İsmail Korkmaz, Koray Çağlayan yıkılmaz” dendiğini ifade eden işçiler, üzüntülerini ifade ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler