Yusuf Yerkel'in tekmelediği madenciye hapis cezası

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının hemen ertesinde başbakanlık müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmelediği madenci Erdal Kocabıyık, para cezasının ardından şimdi de 10 ay hapse çarpıtıldı.

Yayınlanma: 13.03.2016 - 13:24
Abone Ol google-news


301 madencinin hayatını kaybettiği Soma katliamı sonrası Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen Madenci Erdal Kocabıyık, para cezasının ardından 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Katliamdan bir gün sonra dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Müşaviri Yusuf Yerkel'in tekmelediği Erdal Kocabıyık, Başbakanlık koruma aracına hasar verdiği gerekçesiyle faiziyle birlikte 631 lira para cezası ödemişti. T24'ün haberine göre Kocabıyık şimdi de kamu malına zarar verdiği gerekçesiyle 10 ay hapse mahkum edildi.

Hapis cezasına tepki gösteren maden işçisi Erdal Kocabıyık, hasar miktarını yatırmasına rağmen hapis cezasını anlayamadığını söyledi. "O araca vermiş olduğum zararı karşıladım. Ama sonra karşıma daha yüksek rakamla dönüşü ve mahkemenin beni hapis cezasıyla cezalandırılmasına hiç anlam veremedi" dedi. Kocabıyık temyize gidecek.

Yerkel, yere düşmüş madenciye attığı tekme sonrası "ayağım incindi" diyerek doktor raporu almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler