Türkiye tedirgin

Ülke genelinde endişe hâkim. Birbiri ardına yapılan bomba ihbarlarını emniyet yalanlarken Ankara ve İstanbul’da güvenlik maksimum seviyeye çıkarıldı.

Yayınlanma: 16.03.2016 - 07:07
Abone Ol google-news

37 kişinin öldüğü Kızılay’daki patlamanın ardından başkentte canlı bomba paranoyası oluşurken, emniyete çok sayıda ihbar yapıldı. Sosyal medyada da buna benzer haberlerin yayılmasının ardından başkentte canlı bomba korkusu oluştu. Başkentliler, oluşan endişe nedeniyle dün evlerinden çıkmayı tercih etmedi. Kentte genel bir sessizlik hâkimdi. Emniyet de açıklama yaparak, haberlerin asılsız olduğunu bildirdi. Kızılay’daki patlamadan iki gün sonra Atatürk Bulvarı dün sabah itibarıyla trafiğe açıldı.

Kızılay’da Güvenpark yanındaki otobüs duraklarında yaşanan canlı bomba saldırısının ardından trafiğe kapatılan Atatürk Bulvarı çift yönlü açıldı. Binalarda, kırılan camların aşağı düşerek insanlara zarar vermemesi amacıyla Meşrutiyet Caddesi’nden Ziya Gökalp Caddesi’ne kadar olan kaldırım polis tarafından yaya trafiğine kapatıldı. Bulvar üzerindeki işyerleri, patlamanın şiddetiyle oluşan zararı gidermek için çalışmaya başladı. Bu kapsamda kırılan camlar ve pencereler sökülerek yenileri takılmaya başlandı. Çankaya Kaymakamlığı ekipleri de bölgede hasar tespit çalışmasına başladı. Kaymakamlığın, terör eyleminden zarar gören esnafın maddi kaybını ödeyeceği bildirildi.Patlama yerinin trafiğe açılmasıyla birlikte, yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren ölenlerin anısına karanfiller bıraktı. Karanfiller arasında ‘Alışmıcam kardeşim’ yazılı not bırakıldı.

Bölgenin trafiğe açılmasıyla birlikte patlamanın izleri de daha net gözler önüne çıktı. Bombalı aracın infilak ettiği yerde büyük bir çukur açıldığı için, buraya asfaltla yama yapıldı. Otobüs duraklarının yanında bulunan kaldırımda yer alan iki büyük çınar ağacının da kesildiği görüldü. Orta refüjde yarım el büyüklüğünde bir doku parçası, yine kaldırım üzerinde ise iki dişin yapışık olduğu bir doku parçası bulundu. Söz konusu dişlerin, bombacı kadına ait olabileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler