İstiklal bombacısının kimliği kesinleşti

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren canlı bombanın IŞİD üyesi Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti. Canlı bomba Mehmet Öztürk'ün babası ve kardeşi Gaziantep’te polis tarafından gözaltına alındı.

Yayınlanma: 20.03.2016 - 12:13
Abone Ol google-news

Canlı bombanın patladığı olay yerinde elde ettiği deliller üzerinden Mehmet Öztürk'ün ismine ulaşan polis, eldeki fotoğraflar ve görüntüleri bombacının Gaziantep'teki ailesine gösterdi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gösterdiği fotoğrafları ailesi de teyit etti. Babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi. Yapılan incelemenin ardından canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti.

DNA eşleştirmesi sonucu dünkü Taksim saldırısının faili olduğu belirtilen canlı bomba Mehmet Öztürk'ün babası ve kardeşi Gaziantep’te gözaltına alındı.

IŞİD ÜYESİ

Bombacı Mehmet Öztürk'ün poliste daha önce herhangi bir suçtan kaydı olmadığı ancak ailesinde IŞİD'e yakın isimler olduğu ve poliste kayıtları olduğu belirlendi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaptığı açıklamada bombacının IŞİD üyesi olduğunu bildirdi.

Öztürk'ün saldırıyı IŞİD için yaptığı kesinleşti.

İKİ İSİM ARAŞTIRILIYORDU

Polis ve istihbarat kaynakları, teröristle ilgili iki isim üzerinde yoğunlaşmıştı. Birincisi, Türkiye’de aranan 4 IŞİD’liden biri olan Savaş Yıldız'dı. İkincisi ise ‘bölgedeki kameralarda görüldüğü’ söylenen 24 yaşındaki Mehmet Öztürk'tü.

TAKSİM'DE CEP SİNYALİ VERMİŞ

Saldırı sırasında cep telefonu sinyali bölgede tespit edilen Mehmet Öztürk’ün Gaziantep’teki evinde arama yapıldı. Olay yerindeki canlı bombanın cesedinden alınan görüntülerle Öztürk’ün fotoğrafı karşılaştırıldı. İstihbaratta IŞİD’ci olarak kaydı bulunan Mehmet Öztürk’ün polis tarafından “Terör nitelikli kayıp şahıs" olarak arandığı ortaya çıktı. Daha önce suç dosyası bulunmayan Mehmet Öztürk ile ilgili ailesinin polise kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.

BABASINDAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

İstanbul'da, düzenlenen intihar saldırısını gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki Mehmet Ö. olma ihtimali üzerine Gaziantep'te yaşayan babasından DNA eşleştirmesi için örnek alındı.

İstanbul'dan gelen patlama öncesi canlı bombanın fotoğrafları IŞİD şüphelisi Mehmet Öztürk'ün, Gaziantep'te yaşayan fabrika işçisi olan babasına gösterildi. Baba Öztürk de net olmayan fotoğraftaki kişinin, uzun süredir kayıp olan Suriye'de olduğunu düşündükleri ancak bir süre önce İstanbul'da olduğunu haber veren oğluna benzediğini söyledi. Bunun üzerine DNA eşleştirmesi için Mehmet Öztürk'ün babasından DNA eşleştirmesi için kan, kıl ve tükürük örnekleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi.

Yapılan eşleştirmenin ardından canlı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıyı yapan kişinin Mehmet Öztürk olduğu kesinleşti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler