Yüzsüzlüğün böylesi... Ensar Vakfı'ndan 'mağduruz' başvurusu

Ensar Vakfı, “Olay bizimle ilgili” demek zorunda kaldı ve davaya müdahil olmak için mahkemeye dilekçe verdi

Yayınlanma: 23.03.2016 - 15:15
Abone Ol google-news

Ensar Vakfı, Karaman’da çocuklara cinsel istismar ve tecavüz suçları işlediği için tutuklanan ve hakkında 600 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Muharrem B.’nin yargılandığı davaya müdahil olmak için mahkemeye başvurdu. Daha önce vahim olayın kendileri ile ilgili olmadığı yönünde açıklamalar yapan Vakfın, verdiği dilekçede iddianamede sanığın bazı suçları Ensar Vakfı Karaman Şubesi öğrenci misafirhanesinde işlendiğinin iddia edildiği belirtildi. Dilekçede sanığın eylemlerinin, "Ensar Vakfı’nın kamuoyu nezdinde zarar görmesine neden olduğu" savunuldu. Vakıf, mahkemeden sanığa üst sınırdan ve indirimsiz ceza verilmesini de istedi.


Vakıf da “mağdur”muş


Ensar Vakfı adına avukat Mehmet Zafer Aslan tarafından Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmek üzere Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne önceki gün “davaya katılma talepli” bir dilekçe sunuldu. Dilekçede sanık hakkında birden fazla küçük çocuğa cinsel istismar, nitelikli cinsel istismar, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama ve çocuğu müstehcen yayınları okumaya ve seyretmeye teşvik suçlarından dava açıldığı hatırlatıldı.
Dilekçede, düzenlenen iddianamede sanık hakkında iddia olunun bazı suçların Ensar Vakfı Karaman Şubesi öğrenci misafirhanesinde işlendiğinin “beyan ve iddia olunduğu” belirtilerek şöyle denildi:

“Sanığın eylemleri, müvekkil vakfın (Ensar Vakfı) başta mağdur öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimiz ve kamuoyu nezdinde zarar görmesine neden olmuştur. Arz etmiş olduğumuz nedenlerle, müvekkil vakıf adına sanık hakkında şikayetçi olduğumuzu beyanla, sanığın cezalandırılmasına ve kamu davasına katılmamamıza karar verilmesini talep ediyoruz.”

“Üst sınırdan ve indirimsiz ceza verilsin”

Dilekçede ayrıca “suçların işleniş biçimi, mağdurların yaşları dikkate alınarak her bir suç için sanık hakkında Türk Ceza Kanunu’nda öngörülen cezaların üst sınırından hüküm tesis edilmesi ve takdiri indirim nedenlerin uygulanmaması” da istendi.

“Olayla hiçbir ilgimiz yok” demişlerdi

Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu, gazeteci Ahmet Hakan’a verdiği röpartajda söz konusu şahsın suçları Ensar Vakfı ile irtabatının olmadığı bir dönemde işlediğini savunarak şunları söylemişti:
“Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdur çocuk sayısını 10 olarak açıkladı. Suçlanan şahıs, 2013 yılında 5 ay süreyle vakfımızda gönüllü etüt öğretmenliği görevinde bulunmuş, bu süreden sonra da vakfımızla hiçbir irtibatı olmamıştır. Savcılığın açıklamasında bu şahsın, ilk suç fiilinin 2014 yılında ve farklı yerlerde işlendiği kanaati oluştuğu beyan edilmiştir. Kanaatimizce vakfımızın bu olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak dosyada gizlilik kararı bulunduğu için dosyaya vakıf değiliz ve kesin delilleri gördükten sonra bu konuda net bir açıklama yapabiliriz.”

Öğretmen tecavüzü itiraf etti: İlk istismar Ensar Evi'nde

Bilal Erdoğan: Eşimden sonra en çok Ensar Vakfı'yla görüşüyorum

AKP, istismarcı vakıfa sahip çıktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler