İzmir'deki 'paralel yapı' operasyonunda 7 tutuklama

İzmir merkezli 7 ilde düzenlenen ve POLSAN'a ait binayı Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen kuruluşlardan İZDİM'e verdiği öne sürülen 13 zanlıdan 7'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında, birinci sınıf emniyet müdürü O.K.'nin de bulunduğu öğrenildi.

Yayınlanma: 02.04.2016 - 11:04
Abone Ol google-news


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, bir süredir sürdürdükleri soruşturma sonrasında, operasyona başladı.

İzmir merkezli Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta illerinde yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 27 kişiden 15'i gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında, halen tutuklu bulunan merkez valisi Ahmet Pek, birinci sınıf emniyet müdürü O.K. de yer aldı.


Gülen cemaatine mali destek verdikleri ileri sürülen zanlılara yönelik en dikkat çeken suçlama ise Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na(POLSAN) ait binanın usulsüz olarak değerinin altında bir fiyata, Ahmet Pek'in başkanlığını yaptığı dönemde, İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'ne verildiği oldu.

FETÖ/ PDY adına faaliyet gösterdikleri bildirilen kişilerden 13'ü, sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi. Zanlılardan 7'si tutuklandı, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında, birinci sınıf emniyet müdürü O.K.'nin de bulunduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler