Barış bildirisine imza atan akademisyenler hakkında yetkisizlik kararı

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları gerekçesiyle haklarında "Terör örgütü propagandası yapmak", "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek", "Türk milletini, Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni alenen aşağılama" suçlarından soruşturma başlatılan 91 akademisyen için "yetkisizlik" kararı verildi.

Yayınlanma: 07.04.2016 - 17:09
Abone Ol google-news

 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu'nca verilen yetkisizlik kararında, "Kamuoyunda 11 Ocak 2016 tarihinde ülkenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde gerçekleştirilen terörle mücadele nedeniyle üniversitelerde görev yapan akademisyenler tarafından hazırlanmış bildiri nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldı" denildi.

"HÜKÜMET YETKİLİLERİ VE EMNİYET TEŞKİLATINI AŞAĞILAMA NİTELİĞİNDE ANLATIMLAR..."

Anadolu Adalet Sarayı yargı sınırları içinde 91 akademisyenin bildiriye imza attığı ve haklarında soruşturma yürütüldüğü belirtilen yetkisizlik kararında, "Bildiride devlet, hükümet yetkilileri ile devletin askeri ve emniyet teşkilatını aşağılama niteliğinde anlatımlarda bulunulduğu anlaşılmıştır. Bu sebeplerle şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı, emniyet müdürlüğü tarafından dosyaya gönderilen rapor içeriğinde, hazırlanan bildirinin Beyoğlu ilçesi Taksim semtinde bulunan bir otelde basın toplantısı düzenlenerek açıklandığı anlaşılmıştır" ifadesi yer aldı.

YETKİSİZLİK KARARI

8 kişinin "ihbarcı" olarak yer aldığı takipsizlik kararında, soruşturmaya konu eylemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yargı sınırları dahilinde işlendiği belirtilerek yetkisizlik kararı verildi ve dosya ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler