Yerin 1200 metre altında direndiler, kazandılar

Amasya’nın Suluova İlçesi'nde kapatılma kararı alınan Yeni Çeltek Maden İşletmesi'nin 220 işçisinin yerin 1200 metre altındaki açlık grevleri bu sabah itibariyle sona erdi.Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş'ın sorunun çözümü için görevlendirildiğini ve maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlama sözünün verildiğini belirtti.

Yayınlanma: 13.04.2016 - 13:38
Abone Ol google-news



Amasya’nın Suluova İlçesi’nde Soma Holding'e ait Gürmin Enerji A.Ş.’ye ait Yeni Çeltek Maden Ocağı’nın kapatılma kararı sonrası, 22 Mart’ta protesto eylemi, 4 Nisan’da da açlık grevi başlatan 220 işçi, bugün sabah eylemlerini sonlandırdı.

Yerin 1200 metre altında açlık grevini sürdüren maden işçilerine aileleri de maden ocağının girişinde eylemin başladığı 22 Mart’tan bugüne kadar desteklerini sürdürdü.

 

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven yeraltına inerek 9 gündür açlık grevinde olan 220 işçi ile görüştü. Akçul, işçilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem ve Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Mustafa Aktaş'ın sorunun çözümü için görevlendirildiğini ve maden ocağının eksiklerinin giderilerek tekrar faaliyete başlama sözünün verildiğini belirtti.



Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven ise "Madenin kapatılmaması için ailelerimizle birlikte ciddi bir mücadele verdik. Son 10-15 yıldır verilen örnek bir mücadele. Türkiye’ye sesimizi duyurarak mesaj verdik" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler