Millete küfüre takipsizlik kararı

17 Aralık operasyonu sonrasında Şubat ayında ortaya çıkan tapelerin internete düşerek, küfür ettiği öne sürülen işadamları Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu hakkında "Hakaret" ve "Türk milletini aşağılama" suçundan başlatılan soruşturmada savcılık tarafından takipsizlik verildi.

Yayınlanma: 19.03.2014 - 18:40
Abone Ol google-news

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na konuya ilişkin suç duyusunda bulunan 32 kişi,17 Aralık operasyonu sonrasında internete düşen Cengiz Holding'in sahibi iş adamı Mehmet Cengiz ile iş adamı Celal Koloğlu arasında geçtiği öne sürülen telefon görüşmelerinde Cengiz'in "bu milletin ....na koyacağız" dediğini Koloğlu'nun da "İnşallah inşallah" diye karşılık vererek Türk milletini aşağılama kastı ile hareket ettiklerini belirtti. Haysiyet ve gururlarının zedelendiğini belirten şikayetçiler, küfürler nedeniyle mağdur olduklarını ifade ederek savcılığın kapısını çaldı.

 

'KONUŞMALAR SORUŞTURMA DOSYASI KAPSAMINA İLİŞKİN'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işadamları Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu hakkında takipsizlik kararı verildi. 32 kişinin delil olarak internete düşen ses kayıtlarını gösterdiğini ifade eden savcılık takipsizlik kararında, "Şüphelilere ait konuşmaların iki kişi arasında gerçekleşmiş olup İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturması devam eden ve hakkında gizlilik kararı bulunan dosya kapsamına ilişkin olduğu anlaşılmıştır" denildi.

 

SAVCILIK: KONUŞMALAR 2 KİŞİ ARASINDA GEÇMİŞ, DELİL YOK

İddia edilen hakaret eyleminin kişilerin huzurunda işlenmediğini belirten savcılık, suçlamaya konu sözlerin 'gıyapta' söylendiğinin varsayılması halinde ise 'gıyapta hakaret'in cezalandırılması için mağdurun yokluğunda en az 3 kişinin hakaret sözünü öğrenmiş olması gerektiğini kaydetti. İnternete ve basına yansıyan ses kayıtlarına göre konuşmaların 2 kişi arasında geçtiği ifade edilen takipsizlik kararında "O sırada başka kimsenin duyduğuna ilişkin delil bulunmadığı, bu haliyle somut olayda 'gıyapta hakaret' unsurunun 3. kişinin öğrenmemiş olmaması nedeniyle gerçekleşmediği anlaşıldı" denildi.

 

'SUÇA KONU SES KAYITLARI BAŞKALARI TARAFINDAN YAYINLANDI'

Şüphelilerin "Türk milletini alenen aşağılama" suçunu işledikleri iddiasını da değerlendiren savcılık, suça konu ses kayıtlarının şüphelilerin konuşmalarından uzun bir süre sonra başkaları tarafından internet ortamında yayınlandığını kaydetti ve hakaret suçunun aleniyet unsurunun da oluşmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler