Canlı bomba Sultan... Polis bombacının otobüs biletine ulaştı

Bursa'daki canlı bomba saldırısında "Sultan" detayı... Bursa'da Ulu Cami'nin yakınlarında yaşanan canlı bomba saldırısında polis, "Sultan" isimli kadının üzerinde duruyor

Yayınlanma: 28.04.2016 - 10:09
Abone Ol google-news

<video:523389>

Bursa'da kendisini patlatan ve 13 kişinin yaralanmasına neden olan kadın canlı bombanın geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüs ile Bursa'ya geldiği belirlendi.

Habertürk'te yer alan habere göre, bombacının aldığı bilete ulaşan polisin biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti. Polis bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırmaya başladı.

17 KİŞİ GÖZALTINDA


Patlamada parçalanan ve kimliğinin DNA testiyle saptanmasına çalışılan kadın teröristin örgüt bağı araştırılırken, olayla ilgili Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı.

Bursa'daki patlamadan sonra en net görüntüler

Bursa'nın en merkezi yeri tarihi Ulucami'nin bahçesinin batı kapısı yakınında, dün kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Dün olay yerindeki incelemenin ardından cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan canlı bombanın parmak izinden kimliğine ulaşılamadı. Bombacının kimliği, DNA testiyle belirlenecek.

Bombacının Şanlıurfa’dan otobüsle Bursa’ya geldiği ve olay yerine de taksi ile gittiği belirlendi. Bursa'ya 23 Nisan Cumartesi günü geldiği belirtilen teröristin, patlayıcıyı da Bursa'ya yakın bir yerde teslim aldığı bilgisine ulaşıldı.

Polis, 'canlı bomba' teröristle bağlantılı olarak dün gece 4 ilde operasyonlar yaptı. Olayın meydana geldiği Bursa başta olmak üzere Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da yapılan operasyonlarda ilk aşamada 15 kişi gözaltına alındı. Polis, gözaltı sayının artabileceği belirtildi.

Efkan Ala'dan Bursa saldırısı için 'örgüt' açıklaması



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler