Soma'da art arda patlama: 1 astsubay yaralı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcı belli aralıklarla patlatıldı. İlk patlamanın ardından olay yerine hareket eden jandarma ekibinden 1 astsubay hafif yaralandı.

Yayınlanma: 28.04.2016 - 12:07
Abone Ol google-news

<video:523813>



Soma- Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristlerin yola tuzaklanan patlayıcı bugün saat 11.30 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.Patlamada 1 astsubay hafif yaralanırken  bazı araçların da camları kırıldı.

Soma'daki ikinci patlama anı kamerada - VİDEO

Aracı hasar gören bir sürücü, "İlk patlama biz yoldan geçerken oldu. Önümüzden bir askeri araç gidiyordu. Biz de peşindeydik. Askeri araç ve biz geçtikten saniyeler sonra ilk patlama oldu" dedi.




 

Teröristlerin yola tuzakladıkları iki patlayıcıyı infilak ettirdiği bölgeye çok sayıda asker ve polis ekibi sevk edildi. Bir bölümü zeytinlik arazi, diğer tarafı dağlık alan olan bölgede güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı. Dağlık bölgede arama çalışmaları yapılıyor.

Bu arada olay yerinde yapılan incelemede iki patlayıcının 100 metre arayla tuzaklandığı belirlendi. Patlamanın olduğu alan güvenlik çemberine alınarak olayı aydınlatacak delil arandı.

3 GÖZALTI

Soma'da patlatılan bombalar ile ilgili Akhisar- Soma Kavşağı girişinde 35 plakalı otomobil güvenlik güçleri tarafından durduruldu. İçerisindeki 1'i kadın 3 kişi önce yere yatırılıp arandı. Olayla ilgili bağlantılarının bulunup bulunmadığının araştırılması için gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 3 kişiden birinin Diyarbakır nüfusuna, diğerinin Osmaniye nüfusuna kayıt olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin üzerinden kimlik çıkmadığı belirtildi. Yolda denetimlerin sürdüğü görüldü.

VALİ BEKTAŞ: OLMASA İYİYDİ AMA OLUYOR TÜRKİYE'DE

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma- Kırkağaç karayolu üzerinde belli aralıklarla patlatılan bombalarla ilgili açıklama yaptı. Vali Bektaş, "Patlayıcının niteliği henüz belli değil, mayın da olabilir. Basit patlama meydana geldi. Jandarmanın geçişi sırasında yaşanan ilk patlamada, askeri aracın ön camı kırıldı. Olaya müdahaleye giden jandarma aracı hedef alınarak, ikinci patlamanın meydana geldiği biliniyor. Bu sırada yoldaki mıcır tarlarından birkaçı askerin başına isabet etmiş. Hastaneyle görüştük. Askerimizin durumu iyi, taburcu ediliyor. Yol kontrollü olarak ulaşıma açılmaya başlandı. Tek şeritten veriyoruz. Kontrollerden sonra çift şeridi de ulaşıma açacağız. Kimin yaptığı hakkında şu an herhangi bir bilgi yok. Çok şükür büyük bir olay olmadı. Endişe edilecek kadar ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tedbirliydik. Bütün tedbirimizi almıştık. Tedbirlerimiz devam ediyor. Olmasa iyiydi, ama oluyor Türkiye'de. Olayı takip ediyoruz. Biz hiçbir şeyi saklamıyoruz. Çok şükür vatandaşın endişe edeceği bir durum söz konusu değil."

Basın mensuplarının yolda karayolu ekiplerinin patlamadan saatler önce çalışma yaptığına yönelik kentte söylentilerin olduğunu sorması üzerine Bektaş, "Böyle iddialar her zaman olur. Konuyla ilgili gereken her araştırma yapılıyor" dedi.

Ayrıca bölgenin Kırkağaç sınırları içinde kaldığı, yakınında, 6'ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, Savcılık lojmanları bulunduğu da anlaşıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler