Jandarma’dan CHP’ye engel

CHP milletvekilleri Sivricehüyük’te...

Yayınlanma: 12.05.2016 - 16:54
Abone Ol google-news
<video:532509>

CHP milletvekilleri, sığınmacı kampı kurulması planlanan Alevi yurttaşların yaşadığı Kahramanmaraş Sivricehüyük’e gitti. Jandarma sadece milletvekillerinin geçişine izin verirken, partililere izin verilmedi.

CHP milletvekilleri Mevlüt Dudu, Mustafa Balbay, Mehmet Tüm, Orhan Sarıbal ve CHP PM üyesi Ali Öztunç dün 27 bin Suriyeli sığınmacının kalması planlanan Kahramanmaraş Sivricehüyük’e gitti.

 

Bölge halkı aylardır kampa karşı çıkıyordu. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, “Hükümet de Kahramanmaraş Valisi de yurttaşlarımızın seslerine kulaklarını tıkamış durumda! Kamp kurulmasına karşı çıkan bölge insanının sesi olmak için Sivricehüyük’e geldik. Ancak daha yolda engellemeler ile karşılaştık. Jandarma yolu kesti, şimdi vekil girişine izin verilirken, partililerimizin girişi engelleniyor. Anayasal hak çiğneniyor. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’i anayasayı uygulamaya çağırıyoruz. Seyahat, toplantı ve gösteri hakkı engellenemez! Sivricehüyük’lülerin direnişlerine destek vereceğiz. Halkına sırtını dönen iktidar, halkın kararı ile yollanır! Bölge insanına rağmen Sivricehüyük’te kamp kurulmasında inat eden AKP iktidarı, ne yaparsa yapsın sesimizi kesemez!” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler