Özel tabutlu, domuz bağı cinayeti davasından karar çıktı

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde eşi ile yasak aşk yaşadığı iddiasıyla Ferhat Tanrıkulu'nu domuz bağı ile özel yaptırılan tabut şeklindeki sandığa koyarak üzerini toprakla kapatıp, çıkamaması için de üzerine çekyat koyarak öldürmekten yargılanan Ferdi T. ve 2 suç ortağı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma: 18.05.2016 - 11:51
Abone Ol google-news

Olay, 28 Şubat 2015 günü Hürriyet Mahallesi Yaprak Sokak'ta boş bir evde meydana geldi. İddiaya göre Ferdi T., 2010 yılında Erzurum'da uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan aldığı 6 yıl 8 aylık hapis cezasını çekerken, arkadaşı olan Ferhat Tanrıkulu'nın eşi ile yasak aşk yaşadığını öğrendi. Ferdi T., kayınbiraderi Abubekir D. ile onun kuzeni olan Hüseyin K.'yı yanına alarak, olayı ispat edeceğini söyledi. Abubekir D. ile Hüseyin K.'ya odada beklemelerini belirten Ferdi T., kapıyı kilitleyerek oradan ayrıldı. Cinayetin işleneceğini düşünen Abubekir D. ile Hüseyin K. iki kez polisi arayarak durumu bildirdi. Bir süre sonra Ferdi T. yanında tartaklanıp elleri bağlanan Ferhat Tanrıkulu ile geri geldi.

Ferdi T. karşı binaya polis geldiğini görünce, yanındakilerle birlikte evden çıktı ve İshakpaşa Sarayı yolundaki kullanılmayan babasına ait eve gitti. İddiaya göre elinde bıçak bulunan Ferdi T., Abubekir D. ile Hüseyin K.'ya önceden hazırladığı evin zemininde kazılı çukura tabut şeklinde hazırlanmış sandığı yerleştirmelerini istedi. Sandığın çukura sığmaması üzerine ikili çukuru genişleterak içine koydu. Ferdi T., Ferhat Tanrıkulu'nun pantolonunu çıkararak cinsel organını kesmekle tehdit etti. Ferdi T.'nin isteği üzerine diğer ikili Ferhat Tanrıkulu'nu domuz bağı şeklinde bağlayarak, boğazına geçirdikleri eşarbı da arkadan domuz bağı ile birleştirerek sandığın içerisine koydu. Ferhat Tanrıkulu, üzerine toprak atıldıktan sonra sandığın kapağı kapatılıp, açılmaması için de üzerine cekyat konularak ölüme terk edildi.

Abubekir D. dışarı çıkacağını söyleyerek ayrıldı ve olayı polise haber verdi. Olay yerine giden polisler ve 112 ekipleri toprak içerisindeki tabut şeklindeki sandıktan Tanrıkulu'nu çıkardı. Sağlık ekiplerinin müdahelesine rağmen hayatını kaybeden Ferhat Tanrıkulu yaşama döndürülemedi. İki çocuk babası Ferhat Tanrıkulu (36) gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Olay yerindeki sigara izmaritlerinde inceleme yapan polis, bunların Hüseyin K., Abubekir D., Ferdi T. ile öldürülen Ferhat Tanrıkulu'na ait olduğunu belirledi. Yapılan aramalar sonunda Hüseyin K. (25) ile Abubekir D. (26), cinayetten iki gün sonra, Ferdi T. (32) ise 40 gün sonra cezaevine kondu. Sanıklar hakkında Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

TERÖR ÖRGÜTÜ SORUMLUSU İDDİASI

Doğubayazıt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Van M Tipi cezaevinden ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) aracılığıyla son sözleri dinlenen Ferdi T. cinayeti kayınbiraderinin tasarladığını öne sürdü. Ferdi T., Ferhat Tanrıkulu'nun YDG-H'nin baş sorumlusu olduğunu iddia ederek, "Bildiğim kadarıyla diğer iki sanığın örgütçe infazına karar verilmiş, Ferhat da bunu onlara söylemiş. Ferhat bunları infaz için dağa götürecekti. Kayınbiraderim de evin yedek anahtarı vardı. Onu kullanarak suçu işlemişler, bana iftira attılar. Ferhat'ın eşim ile ilişkisi olduğunu düşünseydim daha farklı şeyler yapardım" dedi.

Ferhat Tanrıkulu'nun kardeşinin avukatları Hasan Sola ve Mehmet Nuri Çelik, Abubekir D. ile Hüseyin K.'nın Ferdi T.'nin bıçak tehditi ile cinayete yardım ettiklerinin doğru olmadığını savundu. Ferdi T.'nin küreği kullandığında, diğer iki kişinin onu etkisiz hale getirebileceğini belirten avukatlar, suçun iştirak halinde işlendiğini aktardılar.

Mahkeme heyeti, Ferdi T., Hüseyin K. ve Abubekir D.'yi 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan' ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Heyet, üç sanığı ayrıca 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, Ferdi T.'ye ayrıca 'silahla tehdit' suçundan da 3 yıl hapis cezasına çarptırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler