İşte Berkin Elvan'ın sokağındaki o polisler

Gezi Parkı olaylarından evinden ekmek almak için bakkala giden Berkin Elvan'ın sokağındaki polislerin görüntüleri ortaya çıktı.

Yayınlanma: 25.03.2014 - 13:24
Abone Ol google-news

Gezi Parkı eylemleri sırasında başına isabet eden gaz kapsülü sonucu 269. günlük komadan çıkamayarak yaşamını kaybeden Berkin Elvan’ın (14) ölümüne neden olan soruşturmada tanık olarak dinlenen P.K.’nin çektiği 7-8 polisin yer aldığı fotoğraf ortaya çıktı. Berkin Elvan’ın 16 Haziran 2013’te Okmeydanı’nda ekmek almaya giderken polis tarafından gaz kapsülü ile vurulmasından 10 dakika öncesine ilişkin tanık olarak dinlenen P.K.’nin çektiği fotoğrafta bir grup çevik kuvvet polisi görülüyor.

Berkin Elvan’ın vurulduğu yere iki dakikalık mesafede olan Özel Okmeydanı Polikliniği’nin önünden halka müdahalede bulunan bir grup polisin fotoğrafı Elvan ailesi avukatı Evrim Deniz Karatana tarafından soruşturma savcısı Faruk Bildirici’ye teslim edilmişti. Fotoğraftaki polislerle ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.Fotoğrafı çeken tanık P.K. savcılık ifadesinde, Özel Okmeydanı Polikliniği’nde diş hekimi M. B.’nin asistanı olarak çalıştığını belirterek, şunları söylemişti:

“Astım hastasıyım. Cumartesi günü çalışmaya başladık. Akşam 23.00’te işimiz bitti. Ancak dışarıda çok yoğun bir olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Pazar sabahı uyandığımızda dışarıda olayların tekrar devam ettiğini gördük. Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı ben rahatsızlandım. Sabah 06.40 sıralarıydı. M. B. hanım sokakta bekleyen bir grup polise pencereyi açarak ‘Asistanım astım hastası, lütfen gaz sıkmayın’ dedi. Polisler de ‘İçeriye gir’ diyerek bağırdılar. Biz de pencereyi kapatıp içeri girdik. Daha sonra geçtiğimiz yan odadan ben Nokia E72 marka cep telefonuyla poliklinik önünde sokakta bekleyen polislerin fotoğrafını çektim.”

Elvan ailesi avukatı Evrim Deniz Karatana da fotoğrafın çekildiği yerin Berkin Elvan’ın vurulduğu yere çok yakın olduğunu kaydederek, “Fotoğrafta yer alan polislerin Berkin’e ateş eden polisler olma ihtimali bulunduğu için fotoğrafı delil olarak dosyaya sunduk. Fotoğraftaki polisler olaydan kısa bir süre önce o yöne doğru koşmaya başlamışlar. İhtimal üzerinde durarak fotoğrafı dosyaya sunduk. Ama kesin bir şey yok. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra kesinlik kazanacak” ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE O SIRADA GÖREV YAPAN POLİSLER

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler