İlk tahammülsüzlük

Sarıyer’de üniversite öğrencisi bir gruba ramazanda ‘Tekel’e girdiler’ diye saldırdılar. Bıçakla tehdit edilen öğrencilerden birinin burnu kırıldı.

Yayınlanma: 07.06.2016 - 20:08
Abone Ol google-news

Ramazan ayının ilk sahurundan hemen önce 6 Haziran gecesi Sarıyer Bahçeköy’de İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden bir öğrenci grubu “tekel bayiine girdikleri için” mahalleden üç kişinin saldırısına uğradı. Saldırganlar öğrencilerden birinin burnunu kırıp bıçakla tehdit etti.

Diken’e konuşan mağdurlardan birinin anlattığına göre, bir arabada oturup etrafı kolaçan eden üç kişi, gece yarısı dört kadın, dört erkek dışarı çıkan gençlere önce laf attı. Gençlerden ikisi sigara almak için tekel bayiine girince, arabadakiler gruptan arkada kalan gencin üzerine yürüyerek, “Ne öyle yan yan bakıyorsunuz? Bu mahallede öyle alkol içip gezemezsiniz” dedi ve bağırıp çağırmaya başladı.

Arkadaşının üç kişi tarafından darp edildiğini gören T.A. saldırganlardan birinin kolunu tuttu, ancak yumruklandı. Saldırganlar, T.A’nın karnına bıçak dayayarak korkutmaya da çalıştı ardından da “Ablaya dua edin yoksa...” diyerek uzaklaştı.

Hastaneye giden T.A, burnunda kırık olduğunu öğrendi. Darp raporu alıp şikâyette bulunmayı düşünen T.A, “Kendileri gibi olmayana tahammül edemeyen muhafazakâr mahalle kültürünün, toplumsal baskının farklı türlerini sergileyebildiğini” kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler